Ingyenes RAW konverter programok

dcRaw

Minden szabad szoftveres RAW konverterek Ősatyja. Egy rövid mintegy 8000 forráskódsorból álló, igen nagy tudású parancssoros RAW konverter, mely az írója szerint jobb eredményt produkál a gyári RAW konvertereknél is. A legtöbb ingyenes RAW konverter erre az alkalmazásra épül.

Raw Therapee

A RAW Therapee – melyet Horváth Gábor jegyez – egy Windows és LINUX alatt is működő a dcraw-ra épülő RAW konverter alkalmazás. Több száz fényképezőgép RAW formátumát ismeri és bélyegképek formájában képes a könyvtár tartalmát is megjeleníteni. Tudása nagyjából megegyezik a Canon Digital Photo Professional nevű programjáéval.

UFRAW

Az Unidentified Flying Raw (UFRaw) egy mind GIMP pluginként, mind önállóan futtatható alkalmazás, mely a RAW konverzióhoz a dcRaw-t használja, így több száz féle kamera formátumát tudja kezelni. Van futtatható változata Windows, LINUX, és Mac OS X operációs rendszerhez is.

Rawker

Ez a szerszám, ahogy mottójából is látszik, az egyszerű kezelhetőség jegyében készült. Érdekessége, hogy a konverzióhoz az Apple beépített Quartz könyvtárát vagy a dcRaw-t is képes használni. Csak Mac OS X alatt működik.

RawView

A RawView Javában megírt platformfüggetlen RAW nézegető és konverter program. Futtatható Mac OS X, Linux és Windows operációs rendszeren is.