2010. augusztus 23., hétfő

Apró dolgok...

Nem olyan rég volt, hogy el kellett mennem egy kedves barátom feleségének elmagyarázni a kis/rendszer vaku használatát, ma meg a kiadónál voltam a tiszteletpéldányokért (Scott Kelby: Photoshop Digitális fotósoknak – új verzió) és Sebi a kezembe adta a The Hot Shoe Diaries c. McNally könyvet, hogy olvassam el és véleményezzem.

Ebből két dolog következik: először is, hogy lesz a könyvről itt is recenzió, másodszor, hogy most egy darabig vakus dolgokat fogtok az arcotokba kapni.

2010. augusztus 20., péntek

Új arculat – Szolgálati közlemény

A blog a marcusconsulting-nak köszönhetően új ruhát kapott. A megjelenés egyenlőre 95%-os, apróbb változtatások – főleg a működésben – biztos lesznek még, de most egy darabig nagyjából ilyen marad, kezdjétek megszokni :-).

2010. augusztus 4., szerda

Lyukkamera fejlemények X. – Új 20mm-es panoráma belső

Amikor elkezdtem a panoráma lyukkamera projektet, úgy próbáltam megtervezni a kamerát, hogy a belsejében cserélhető legyen a filmtovábbító rész. Ennek az az előnye, hogy most 30 perc alatt elő tudtam állítani egy nagyobb látószögű belső részt.
A törökbálinti templom előtere

2010. augusztus 3., kedd

Filmes dolgok

Azok, akik követik a blogot, azoknak nem újdonság, hogy mostanában elég sok analóg és viszonylag kevés digitális fotózással kapcsolatos dolog jelenik meg itt. Nos most is egy sor az analóg technikában felhasználható dolgot fogok megosztani veletek. (Aki nem tudná, annak mondom, hogy a negatív eljárás, amit Talbot dolgozott ki, 175 éves múltra tekint vissza. Persze azóta sokat fejlődött, de nekem még a mai napig is sikerül technikailag olyan eredményeket elérnem vele, amire egyik feltaláló se lenne büszke:-)