2011. január 27., csütörtök

Az objektív javítás komplex története

Na remélem most jönnek sorban a jó dolgok. Ma elhoztam az objektívet Jánostól és úgy tűnik, hogy sikerült egész jól megcsinálnia és nem is került sokba. De még mielőtt rátérnék a happy endre, elmesélem az egész történetet...

2011. január 25., kedd

Rám jár a rúd...

Szombat: Most, hogy szervizelés alatt van a kedvenc objektívem, fényképezőgép gyanánt a Zorkij-t hordtam magammal és már kezdtem is megkedvelni a stílusát, erre fogta magát és cserben hagyott pénteken. Pár fotót tudtam csinálni vele, aztán a zárszerkezetben szétakadt valami és nem lehetett többé exponálni vele. Nem tudom mekkora a baj, gondolom nem túl nagy, de utálom, hogy megint szét kell szednem és meg kell csinálnom.

Vasárnap: reggel köhögtem és nem nagyon éreztem jól magam. Éjszaka rázott a hideg.

Hétfő: belázasodás, orvos, állítólag háromnapos vírus. Közben János telefonált, hogy sikerült összeraknia az objektívet, de így nem igazán tudok elmenni érte. Persze fotózni se sok kedvem lenne.

Remélem lassan már jönnek a jó dolgok is...

2011. január 19., szerda

Fujifilm X100 – egy igazi szépség

Ez a gép már majdnem jó kompromisszum. Egy olyan kompakt ami jó anyagokból van, nagy (APS-C) érzékelővel rendelkezik, van átnézeti keresője és elektronikus is, tele van nagyszerű ötletekkel és nem utolsósorban szép is. Egyetlen baja, hogy az objektív nem cserélhető rajta.

Én a magam részéről bele vagyok szeretve, kár, hogy 1200 dollár körüli áron fog kijönni, ami kicsit több mint amit szívesen adnék érte. Bővebben itt.

2011. január 18., kedd

Gabriela Herman: Bloggers

Fent nevezett hölgy fotósorozatot készített bloggerekről munka közben. A megvilágítást természetesen a notebook kijelzője szolgáltatta. Többi képhez erre...


2011. január 17., hétfő

Hol vágjunk, hol ne vágjunk

Igazából az a helyzet, hogy néhány hiba nagyon bántja a szemem és ha megosztom most veletek akkor – talán – ti már nem követitek el őket és nekem annyival kevesebb bosszúság:-)

(Tudom, hogy illett volna példákat is betenni a bejegyzésbe, de sajnos nem volt időm rá. Ha vannak neked ilyen ilyen, természetesen direkt, elrontott képeid szeretettel várom őket illusztrációként.)

2011. január 12., szerda

Zselé nyert!

Ha eddig nem figyelted, javaslom, hogy irdatkozz fel a true the lens blog feedrére vagy nézegesd sűrűn, tök jó fotók vannak rajta. Külön gratulálok ahhoz, hogy Zselinsky Miroslav új,  Pozsony c. sorozata 2. helyezett lett a Magyar Országgyűlés által meghirdetett Együttlét c. fotópályázaton.

2011. január 11., kedd

Mit tesz a jó smink?

A következő portfoliót azoknak ajánlom, akik tovább szeretnék képezni magukat emberek fényképezése témakörében. Érdemes megnézni, hogy jó sminkessel és fodrásszal valamint szép fényekkel és jó pózzal mi mindent el nem lehet érni. Plusz persze Photoshop :-)

2011. január 5., szerda

Kőszeg (Zorkij képek)

A két ünnep között A.-val Köszegen voltunk, és mivel előtte csináltam ki a kedvenc objektívem csak két fényképezőgépet vittem magammal, a Zorkijt és egy kölcsön iPhone-t. A sors pikantériája, hogy az iPhone töltőjét és kábelét is a szállodában felejtettem, és csak most jött meg postán. Szóval azok a képek majd később jönnek.

2011. január 2., vasárnap

Árképzési szabályok (nem csak) fotósoknak

A fényérték levelező listán ment az elmúlt napokban a polémia, arról, hogy mennyiért vállalhatja el egy kezdő profi egy 2-3 órás rendezvény fotózását. Erről eszembe jutott egy csomó dolog, amit most megosztok veletek.