2011. június 27., hétfő

Napi idézet

Az emberek azt hiszik, ha vesznek egy fényképezőgépet, rögtön fényképészek lesznek. Ezek szerint, ha veszel egy csellót... LESZ EGY CSELLÓD. 
Vincent Versace

2011. június 26., vasárnap

2011. június 12., vasárnap

Az optikai középpont – Trükkök nyomtatáshoz és keretezéshez

A fotózás csak a kezdet. Ha nem akarod, hogy a merevlemezen unatkozzanak a képeid, akkor retusálni kell őket és el kell érni, hogy a megérdemelt helyükre – valakinek a nagyszobájának a falára – kerüljenek, szépen bekeretezve. Persze erre vannak szakemberek, de nem nagy befektetéssel te is meg tudod csinálni otthon.

2011. június 11., szombat

Hibaizmus

Már többször említettem itt, hogy a technikai tökéletesség nem számít egy fotó (mint művészeti alkotás) megítélésénél. Ma már mindenki képes technikailag tökéletes fényképet készíteni, ezért a kép élessége és jól exponáltsága, mint kritérium leértékelődik. A hibaisták azonban ennél is tovább mennek...

2011. június 4., szombat

Off-line galéria

Ha valami a mindennapok, a munkába járás része nehezen, veszed észre. Így voltam én is a Nessim galériával a Paulai Ede utcában. Majd minden hétköznap elmegyek a kirakata előtt, még a Göbölyös Luca katalógus is feltűnt, de sohase néztem beljebb. Tegnap azonban égett bent a villany amikor hazafelé indultam így bezörgettem.

2011. június 1., szerda

Rossz az aki rosszra gondol

Régen volt a Ludas Matyi című lapnak egy Tücsök és Bogár című rovata. Ez minden szempontból oda kívánkozna. Lássuk akkor, hogy mi van az erdőben: