2011. július 29., péntek

Budapest szíve program VIII.

Szilvinek hála – aki az első bejegyzéshez hozzáfűzött egy megjegyzést – a Budapest szíve program egy kis sorozattá fejlődött itt a fotonlogon. Remélem élvezitek és hogy a régi és az új olvasók is visszanézhessék utólag létrehoztam a sorozatnak egy címkét. Így ha alul a további olvasnivalóra böktök megnézhetitek az egészet.


2011. július 27., szerda

Napi játék - Kompozit képek

Már régóta tervezem, hogy ismét filmet rakok a Weltaxba és csinálok egy dupla expós sorozatot. A jó kompozit képek elkészítését (mindegy milyen technikát is választasz hozzá: kétszeres/többszörös expozíció, Photoshop) elég gondos tervezés előzi meg. Persze lehet spontán is jó vagy érdekes képeket készíteni. Ehhez szeretnék a figyelmetekbe ajánlani egy egyszerű alternatívát...

Villamoson

2011. július 26., kedd

Miért nem érdekel, hogy az emberek mit gondolnak a képeimről?

A minap együtt vacsoráztam egy régi barátommal (akinek a festményeit ezúton is figyelmetekbe szeretném ajánlani) és egy beszélgettünk egy csomó dologról, amiről eszembe jutott egy pár másik...

Kovács János: Hidacska

2011. július 11., hétfő

Gödör

– És te mivel foglalkozol?
– Főleg koncerteket fotózom és kritikákat írok. Amolyan újságírói meló. Itt is rengetegszer dolgoztam.
– Az nehéz kenyér, főleg, hogy csak pár szám alatt lehet fotózni.
– Ja. Egy NIN koncerten például a 7-9 szám alatt lehetett fotózni. Az egyik legjobb fotóm ott készült. Az ember annyira be volt állva addigra, csurom veríték meg minden, hogy olyan kép készült, amit ritkán látsz.
– És sokat kell kilincselni a munkáért?
– Először kellett, de most már inkább csak hívnak, hogy ezt meg ezt kell megcsinálni.
– Sokan azt mondják, hogy nehéz megélni a fotózásból. Te érzed ezt?
– Én profit még nem hallottam picsogni, azt inkább az amatőrök csinálják. Vannak persze olyan dolgok, amikben az amatőrök is elég jók (főleg stúdiófotók), de azt nem kell csinálni. A legfontosabb, hogy mindig új dolgokat kell kitalálni, nem szabad leragadni egy dolognál. Én megyek Forma1-et fotózni minden évben, adnak mellém mindig másik 5-6 amatőrt, akik mennek a bokorba, és ha véletlenül csinálnak egy két jó képet az tiszta haszon. Nekem megmondják mit kell megcsinálni és megcsinálom. Aztán a következő évben jön másik 5-6 amatőr. Aztán meg mondják az amatőrök, hogy nem megy a bolt, én meg azt gondolom, hogy nem vagyok sem a könyvelőjük, sem a feleségük, hogy tanácsot adjak.

Ennyi.

2011. július 9., szombat