2011. szeptember 29., csütörtök

A majdnem tökéletes fotóstáska

Az van drága barátaim, hogy A. megunta a fotóstáska körüli pörgést, valamint azt, hogy a Milo táskájával járok és egy huszárvágással vett egy fotóstáskát amibe befér egy 15 colos notebook és elég sok kiegészítő.  Mint mindenben, sajnos ebben is kompromisszumokat kell kötni, szerencsére nem sokat.

2011. szeptember 28., szerda

Kanada úti beszámoló – Ontario tó / Huron tó

A környéken található tavak közül az Ontario tó a legkisebb a Huron tó a második legnagyobb. Ebbe csak huszonötször százszor férne bele a Balaton, szóval nagyon nagy. 

Lion's Head reggel

Szolgálati közlemény: megpróbálom rávenni A.-t, hogy írjon nektek kissé részletesebb beszámolót az egyes képekhez, hátha az is érdekes :-)

2011. szeptember 21., szerda

Utazós állvány ajánlat

Nem tudom te hogy vagy vele, de az én állványom csak a kocsi csomagtartójáig van velem, mert baromi nehéz és utálom cipelni. Mielőtt Kanadába indultunk volna kicsit körülnéztem, hogy milyen állványt tudnék magammal vinni. (A visszajöttünk illusztrációja ezzel az állvánnyal készült.)

Kanada úti beszámoló – A háttérkép rövid története

Bezzegék (akiknek ezúton is köszönjük a szállást és a kaját) említették, hogy a gépen a háttérkép a kanadai Sziklás Hegység részletét tartalmazza (út és hegyek) és, hogy fotózzak nekik ilyet. Azóta új háttérkéük van... Ilyen.


2011. szeptember 16., péntek

Kanada úti beszámoló – Niagara

Kezdjük a kötelező körrel és menjünk el megnézni a Niagara vízesést. Bár az USA oldalon nem voltam, de mindenki aki mindkét oldalon volt, egybehangzóan azt állítja, hogy a Kanadai oldalról szebb a látvány. Amikor mi voltunk iszonyatos mennyiségű turista volt és ez gondolom általános.


Ha itt végeztél a dokumentum értékű képek (anya a vízesés előtt, apa a vízesés előtt, stb.) elkészítésével, érdemes felkerekedni és megnézni a közelben levő Niagara on the Lake nevű helyiséget, ami az egyik legrégebbi és legjobban megőrzött Kanadai település, a helyi Szentendre.

2011. szeptember 14., szerda

Kanada úti beszámoló – Bevezető

A szemfülesebb olvasók már biztos összerakták a képet a sok-sok hallgatás és két utolsó bejegyzés alapján: A-val Kanadában voltunk és nagyon jól mulattunk. A következő napokban ezen élményeket szeretném megosztani veletek. Kezdjük az általános dolgokkal...


2011. szeptember 12., hétfő

Hockey Hall of Fame

Vlagyiszlav Tretyak a jégkorong történetének egyik legjobb – mondhatnám emblematikus – játékosa volt. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint, hogy két meze is látható a Hockey Hall of Fame-ben, pedig sohasem játszott az NHL-ben.

Tretyak meze a torontoi jégkorong hírességek csarnokában.