2012. január 20., péntek

E havi metál

„Ha Sosztakovics ma élne Ő lenne a Dimmu Borgir frontembere” - Gabó


Ma ismét koncert volt, úgyhogy nézzetek egy kis harmincas évekbeli heavy metált, torzított gitár nélkül.

2012. január 16., hétfő

Rövid összefoglaló a közelmúlt eseményeiből

A múlt héten Barbival és Danival elmentünk állatorvosi lovat fotózni a digitális képszerkesztés workshophoz. Mivel kifejezetten rossz képek készítése volt a cél (hogy minél több retusálási trükköt lehessen bemutatni rajtuk) az eredménnyel elégedett vagyok. Csináltam jó pár rossz képet :) A hétvégén megvolt a tanfolyam első napja is, meglehetős érdeklődés mellett.

Werkfotó az állatorvosi ló fotózásról

Sajnos mostanában elég sok dolgom van és nem igen érek rá semmire, így két tekercs (egy 35mm és egy 120-as) film vár előhívásra és mindennek a tetejébe egyik kolléga adott vagy 30 képet amit le kellene nagyítani. Plusz a listán van a Lightroom 4 kicsit komolyabb tesztje is, annak ellenére, hogy az első benyomás nem volt kifejezetten pozitív.

Majd még jelentkezem...

2012. január 10., kedd

Lightroom 4 - itt a béta

Olybá tűnik, hogy az Adobe Photoshop Lightroom 4 ideért a kanyarba és ma megjelent a béta verzió, ami letölthető a a cég honlapjáról. Ebből következőleg lassan elkezdődhet a munka az új könyvön. Annak aki nem tud a könyv megjelenéséig várni, javaslom a Photopress digitális utómunka tanfolyamát.


2012. január 3., kedd

Boldog Új Évet!

Megint egy új év, megint új dolgok. Először is ismét lesz digitális fénykép karbantartási kurzus a Photopressnél, ahol megtudhatják az érdeklődők, hogy hogyan érdemes a fotós munkafolyamatot megszervezni. Aztán, ha az Adobe is úgy akarja és kiadja a Lightroom 4-et elkészül egy új, sokkal szebb, bővebb kiadvány is hozzá, mert az Adobe Photoshop Lightroom 2 Fotósoknak c. könyv már szinte elfogyott és amúgy is ráférne egy frissítés. Ezek a jó hírek. Sajnos nem csak ilyenek vannak, hanem rosszak is.