2012. augusztus 31., péntek

Margit

Részlet a Margit kórház belső teréből (Kompozíciós tanulmány)

2012. augusztus 21., kedd

McNally – Tervezz fénnyel

Na drágáim, most pedig egy gyors recenzió következik Joe McNally: Tervezz fénnyel című könyvéről. Az egésznek az apropója, hogy végeztem a fordítás átolvastával, ami azt jelenti, hogy ez a könyv is a célegyenesbe ért, még a lektorokon át kell mennie, meg persze be kell tördelni, de ha minden jól megy szeptember végére a boltokban lehet.


2012. augusztus 20., hétfő

:(

Nos, akkor pár érdekesség az utóbbi időből... Tönkrement az egy éves külső merevlemezem, amin a mentések meg egy csomó egyéb dolog volt. Ez önmagában is elég nagy bosszúság, hát még az amikor kiderült, hogy a Samsung eladta a Seagatenek a merevlemez üzletágát, szóval Amszterdamba kell postán elküldeni (postai díjszabás szerint 7000 Ft) a cuccot, hogy kicseréljék. Ne vegyetek Samsung terméket!

Na ezen akkor túl is volnánk, gondolhatod, de nem, mert a merevlemez zabáló manó tegnap megevett még egy – elég régi és pici – külső merevlemezt is. Szomorkodunk.

De még jobban szomorkodunk attól, hogy elfelejtettem leönteni a mosó vizet a színes filmről és az egész egyszínű – átlátszó vörös – lett előhívás után, szóval mégsem lesznek újabb salzburgi képek. Bizonnyal lesz még ez jobb is... 

2012. augusztus 18., szombat

Salzburg megint...

Na majdnem elkészült az új sötétkamra (az egyetlen baj vele, hogy még nem elég sötét) így előhívtam végre a két hónapja a Mamiyában hagyott leexponált FOMA PAN 400 filmet. Itt az első kép róla.


2012. augusztus 16., csütörtök

2012. augusztus 12., vasárnap

Készül az új Lightroom könyv...

... amiból megtudhatod azt is, hogy lehet ilyet, meg még egy csomó másfélét is. Kitartás, már a szakmai lektor nézi :)


2012. augusztus 6., hétfő

Öt éves a fotonlog

Ma öt éve publikáltam az első bejegyzést ezen a blogon. Az elmúlt öt évben nagyon sok dolog történt velem, meg a bloggal is. Következzék egy kis retrospektív.2012. augusztus 4., szombat

MRI

Hajnalban keltünk, MRI-re mentünk (de szerencsére nincs elváltozás)