World Press Photo 2017 hazai kiállítás Canon workshoppal

Budapest, 2017. szeptember 25. – Hagyományosan ősszel mutatkozik be Budapesten a World Press Photo Alapítvány 45 országon át vándorló aktuális képválogatása. A vizuális újságírás fejlődését teljes szívvel támogató Canon minden évben komoly felszereléssel jutalmazza a díjnyertes kép alkotóját. Idén a Canon Hungária gyakorlati workshopot is tart a kiállítás helyszínén, melyre profi és amatőr fotósokat egyaránt vár.

» Tovább

10

Most vettem észre, hogy nemrég múlt 10 éve, hogy elkezdtem írni a blogot. Azóta nagyon sok víz lefolyt a Dunán, a blog túlesett pár ráncfelvarráson, több mint 1200 bejegyzés jelent […]

» Tovább

Köll Leica okosba?

Az eredeti hírek szerint a Zenit egy a luxus kategóriába tartozó fényképezőgéppel visszatér a piacra. Sokan úgy gondolták, hogy a Leica versenytársa lesz. Ahogy most kinéz ennél egy kicsit árnyaltabb a kép.

» Tovább

Szuperlassítás

Az MIT kutatói olyan fényképezőgépet készítettek, ami meglehetősen sok (konkrétan 1,000,000,000,000 képkockát) képes rögzíteni másodpercenként így segítségével a világegyetem leggyorsabb dolgának a fénynek a terjedése is láthatóvá válik. Nézzétek!

» Tovább