Foma 400 / R09 állóhívás

A mai bejegyzésből megtudhatod, hogyan lehet filmet előhívni a vasárnapi ebéd közben. Lusták előnyben.

A mai bejegyzésből megtudhatod, hogyan lehet filmet előhívni a vasárnapi ebéd közben. Lusták előnyben.

Először is szükség lesz Rodinalra, amit már nem lehet kapni. Szerencsére a Foma R09 néven készít nagyon hasonló (ha nem pont ugyanolyan) hívót, így a törzsoldat beszerezhető. (Vállokozó kedvűeknek tudok küldeni receptet is.)

Ezek után készíts 20C-os 1:100 oldatot belőle és öntsd be a hívótankba majd mozgasd egy percig. Ezek után csapd le az asztalhoz párszor, hogy az esetlegesen a film felületén megtapadt buborékok feljöjjenek a felszínre és állítsd be az ébresztőórát egy órára és menj ebédelni. Amikor lejárt az idő, csak állítsd meg a hívást és rögzítsd a filmet a szokott módon.

Az eredmény meglepően szép kontrasztos kép finom szemcsemérettel, amit itt a 100%-os képkivágáson is láthatsz, ami egy 6×6-os negatívról készült közel 5000×5000 pixeles szkennelt képből vágtam ki.

standdev
Foma 400 / R09 állóhívás eredménye 2400DPI-vel szkennelve 100% képkivágás
Baráth Gábor
Baráth Gábor

Fotós, szakíró és fordító.

Szerzője többek között az Adobe Photoshop Lightroom, a GIMP könyv és a Furmányos fotós könyv, c. könyveknek, fordítója a következő Scott Kelby műveknek: Photoshop digitális fotósoknak - Új verzió,
Világítsd be! Fotózd le! Retusáld!,
A digitális fotós könyv 5.,
A digitális fotós könyv - Best of
és a
Vakuskönyv fotósoknak.

Articles: 1383

One comment

  1. […] Az analóg fényképezéssel ismerkedőknek felhívom a figyelmét a szorgalmasak és a lusták számára ajánlott filmhívási technikákra. Van itt szó fekete fehér és színes hívásról, nagyításról és színes film fekete fehér […]

Comments are closed.