Előtte–utána

Egyik tanítványom szerette volna látni, hogy mit lehet egy jó képből kihozni egy jó képszerkesztő segítségével, egy amolyan előtte–utána képet, mint a zsírleszívás reklámokban. Hamár eljött a digitális sötétkamra tanfolyamra, lássa, hogy mit fog tudni mire véget ér a tanfolyam.

Az eredeti képet Theklan készítette és egy kellemes kinézetű szép mosolyú hölgyet ábrázol.

A képnek tulajdonképpen – néhány apró pattanáson kívül – egyetlen komoly hibája van, az erős ráncok a szem körül. Ezek eltüntetése az elsődleges. A csúf karika eltüntetése, több lépcsős folyamat, először le kell festeni spray-jel bőrszínűre, majd vissza kell csempészni rá a bőr textúráját. Ezt a klónozó ecset vagy Photoshopban a Patch Tool segítségével lehet megtenni. Ha ezzel kész vagyunk egy lágyítás effekt jön a bőrre, új layeren. A nem bőrfelületeket layer mask segítségével nem engedjük lágyítani. Aztán már csak pár apróság van hátra, élesítés a szemek körül, és a fogak kifehérítése. Ilyen elnagyolva kb. egy óra, rendesen végigcsinálva mindent kettő három.

Update: Adam kedvéért egy emberközelibb verziót is készítettem, kevésbé csillogóan fehér fogakkal és kevésbé műanyagszerű bőrrel. Persze ezen is lenne még mit dolgozni, de most már minden hiába, akárki is cseszeget a megjegyzésekben, nem fogok többet foglalkozni vele :-D

Nos, ha ezt pont így nem is, de egy sor más dolog mellett, egy ilyen kép retusálásához szükséges alap lépéseket is meg lehet tanulni a tanfolyamon.