Érdekes képek titka – Tippek kezdő fotósoknak

Nézőpont választás

Menj közelebb – sokszor egy jól kiválasztott részlet többet mesél a témáról mint az egész. Ráadásul Capa szerint, ha nem elég jók a képeid, nem voltál elég közel.
Mássz fel, hasalj le – keress olyan nézőpontot ami szokatlan, az mindig feldobja a képet. Az emberek szeme szem magasságban van, vagyis ha innen fotózol azt fogod megmutatni nekik, amit amúgy is minden nap látnak és úgy, ahogy azt mindennap látják. Ez pedig nem hangzik valami érdekesen.

Időpont választás

Menj vissza hajnalban vagy szürkület előtt – attól függően, hogy melyik időpontban nem süt épp szembe a nap. Ilyenkor vannak a legszebb fények.
Próbáld ki a kék órát – ami közvetlenül naplemente után van. Ilyenkor az ég még nem fekete hanem sötétkék. Állványt mindenképp vigyél magaddal.

Default image
Baráth Gábor
Fotós informatikai szakíró és fordító. Szerzője többek között az Adobe Photoshop Lightroom, a GIMP könyv és a Furmányos fotós könyv, c. könyveknek, fordítója a következő Scott Kelby műveknek: Photoshop digitális fotósoknak - Új verzió, Világítsd be! Fotózd le! Retusáld!, A digitális fotós könyv 5., A digitális fotós könyv - Best of és a Vakuskönyv fotósoknak.
Articles: 1349