Fény lágyítása – Házi fotóstúdió

A házi stúdiónkban használható eszközök – vaku vagy reflektor – kemény fényt kibocsátó eszközök. A fény lágyítására használják a nagyobb költségvetésű stúdiók a softboxokat, ahogy azt már korábban a fény minőségéről szóló részben írtam is. Ha neked épp nincs kéznél, ne aggódj megoldható másképp is (bár nem olyan kényelmes). Egyrészt találhatsz az interneten számtalan leírást arról, hogyan lehet házilag softboxot készíteni, másrészt pedig a derítőlapok közepén található diffúzort is használhatod erre a célra. Egyszerűen csak a modell és a fényforrás közé kell helyezni.

A módszer szabad téren is működik. Ha a nap és a modell közé helyezed a diffúzort, a déli napfényből is csinálhatsz finom puha világítást.

Default image
Baráth Gábor
Fotós informatikai szakíró és fordító. Szerzője többek között az Adobe Photoshop Lightroom, a GIMP könyv és a Furmányos fotós könyv, c. könyveknek, fordítója a következő Scott Kelby műveknek: Photoshop digitális fotósoknak - Új verzió, Világítsd be! Fotózd le! Retusáld!, A digitális fotós könyv 5., A digitális fotós könyv - Best of és a Vakuskönyv fotósoknak.
Articles: 1348