Fotós blogger találkozó

Tegnap megvolt a második – hagyományörző – fotósblogger találkozó a Zebrában. Hatalmas köszönettel tartozunk Kiss Ákosnak a lelkes szervezésért és Mortennek a hely biztosítása miatt. Azoknak akik lemaradtak a dologról elmondom, hogy Ákos szervezett egy kis játékot, ami abból állt, hogy minden ember húzott egy szót, majd párokat sorsoltunk ki és le kellett fotózni a két szóból kialakult dolog jelentését.

Nekem a párommal az árnyék és az ellök szó jutott. Klaudia vállalta a modell szerepét és hálát adott az istennek, hogy nem hosszú ő-vel kellett bemutatnia a második szót. Mindenesetre szenvedünk egy sort visvakuval úgy hogy először az én, majd Csaba kezének árnyéka és Klaudia látszott.

Egy a jobban sikerült kisvakus képek közül.

A kisvakunak az a baja, hogy nem tudod a beállítás közben megnézni, hogy fog a végleges kép kinézni, ezért elég sok képet kellett csinálni, hogy az árnyék oda essen, ahova szerettük volna. Aztán viszont eszembe jutott, hogy megy ez egy emberrel meg egy reflektorral is. Végülis a pályamű ilyen lett, aminek csak az volt a baja, hogy elég tré a fehéregyensúly beállítás…

A pályamű

Közben meg a konyha volt a társadalmi élet központja – ahogy szokott volt az lenni, majd az eredmény hirdetés után lassan átballagtunk egy közeli kocsmába dumálni. Kiderült, hogy mégsem vagyok olyan vén, élnek még emberek akik programoztak/hekkeltek Spectrumot és Commodort.

(Persze jó szokásomhoz híven nem vettem elő a fényképezőgépemet, úgyhogy most illusztráció sincs a cikkhez, de Ákos majd biztos tesz fel képeket :) UPDATE: Csaba, a párom, közben elküldte a fotókat amiket a gépével csináltunk…

Default image
Baráth Gábor
Fotós informatikai szakíró és fordító. Szerzője többek között az Adobe Photoshop Lightroom, a GIMP könyv és a Furmányos fotós könyv, c. könyveknek, fordítója a következő Scott Kelby műveknek: Photoshop digitális fotósoknak - Új verzió, Világítsd be! Fotózd le! Retusáld!, A digitális fotós könyv 5., A digitális fotós könyv - Best of és a Vakuskönyv fotósoknak.
Articles: 1349

5 hozzászólás

  1. Nagyon örülök, hogy eljöttél! Figyelemmel követem a blogod már egy ideje, és az egyik legértékesebb magyar fotósblognak gondolom, úgyhogy külön öröm volt, hogy megismerhettelek! :)

    Tegnap végül kikerült az összefoglaló az oldalamra. :)

Comments are closed.