Hívó – Nedves kollódiumos kalandok

Ma elvoltam a hívó alkatrészeiért Halásztelken a Molarnál (mindenkinek nagyon ajánlom, aki otthon akar barkácsolni, mert aranyosak és nagyon jó áraik vannak). Vasszulfátot (a biztonsági adatlapok szerint ez az egyetlen a folyamatban szükséges anyag ami nem öl meg azonnal, ha csak ránézel) és 100%-os ecetsavat vettem.

A mivel a legkisebb mennyiségű egy kilós (amit arrafelé 1000g-nak hívnak) kiszerelésből nagyjából 25 liter hívót tudok gyártani és egy képhez 12-15 csepp kell, ezért aztán mondtam is a hölgynek, hogy soha se fog elfogyni. Erre megkérdezte, hogy akkor mit szólnék 400g-hoz, (na mondom, de jó alkudni is lehet?) mert van egy bontott csomag amit nem szoktak eladni, de velem most kivételt tesznek :)

Mivel nem akartam salétromsavval szarakodni, ecetsavat választottam a hívóhoz, bár ki nem állhatom a szagát. Na mondanom sem kell, hogy pár csepp kifolyt a kocsiban és most már tudom, hogy mit érezhet a saláta. Apukám, az a 20%-os ecet amit a boltban adnak egyáltalán nem is büdös. Amikor hazaértem húztam egy gumikesztyűt az üvegre és csak remélem, hogy az elég légmentesen zár, mert a sötétkamrát az életben nem fogom tudni kiszellőztetni.