Hol vágjunk, hol ne vágjunk

Igazából az a helyzet, hogy néhány hiba nagyon bántja a szemem és ha megosztom most veletek akkor – talán – ti már nem követitek el őket és nekem annyival kevesebb bosszúság:-)

(Tudom, hogy illett volna példákat is betenni a bejegyzésbe, de sajnos nem volt időm rá. Ha vannak neked ilyen ilyen, természetesen direkt, elrontott képeid szeretettel várom őket illusztrációként.)

Lenyakazni tilos! Az első és legfontosabb szabály, ne vágd el a nyakát a modelleknek. Az már a francia forradalomkor kiderült, hogy nem áll jól senkinek.

Ízületben nem vágunk! Tehát térdek, könyök, csukló, ujjperc tabu, mert zavaró, hogy az agyad nem tudja kitalálni, merre lenne a hiányzó rész.


Könyök és térd alatt nem vágunk! A láb vagy kézfej mindenképp legyen rajta a képen, ha a térd vagy a könyök látszik. Aki tehát csuklóban vág, az egyszerre két szabály ellen is vét.

Hasonlóan a fordászhoz, te se vágj bele fülbe, mert az nem szép. A képen szerencsére azért vérezni nem fog, de a fél fül nem néz ki jól.

A kezet ne vágd el, ha visszajön a képre, mert hülyén veszi ki magát, hogy nem biztos a modell túrja-e az orrát, vagy valaki túrja neki. A könyökből csippenthetsz egy kicsit, de mindenképp maradjon egy jól érzékelhetőegyben lévő rész.

egjegyzés