Mometta II teszt

Sanyi barátom mindig talál a padláson valami érdekfeszítő dolgot. Most épp egy Mometta II-t, ami egy igazi magyar távmérős fényképezőgép. Szemben az orosz Leica másolatokkal, ez teljesen saját fejlesztés.

mometta-ii--mom--1953-Nosza, tettem is bele filmet és kipróbáltam. Az első tekercs filmet nem sikerült előhívni, mert a színes hívóm megdöglött. Sebaj, akkor teszünk bele fekete fehéret. Ennek az előhívása már jobban ment és ki is derült, hogy a gép fényszigetelése, nem tökéletes. Ezt kijavítva viszont valószínűleg egy nagyszerű gép lehet ismét belőle. Vagy ahogy azt egy német ajkú fotós mondta, amikor meglátta a nyakamban: Eine richtige Kamera.

untitled0001
Panoráma 3 képből fénybeszűrődéssel :)
Default image
Baráth Gábor
Fotós informatikai szakíró és fordító. Szerzője többek között az Adobe Photoshop Lightroom, a GIMP könyv és a Furmányos fotós könyv, c. könyveknek, fordítója a következő Scott Kelby műveknek: Photoshop digitális fotósoknak - Új verzió, Világítsd be! Fotózd le! Retusáld!, A digitális fotós könyv 5., A digitális fotós könyv - Best of és a Vakuskönyv fotósoknak.
Articles: 1350

One comment

  1. […] nagyon komoly optikákat is. Egy kicsit több pénzért kaphasz magyar Leica élményt is, ha Momettát […]

Comments are closed.

%d bloggers like this: