Nos, akkor pár érdekesség az utóbbi időből… Tönkrement az egy éves külső merevlemezem, amin a mentések meg egy csomó egyéb dolog volt. Ez önmagában is elég nagy bosszúság, hát még az amikor kiderült, hogy a Samsung eladta a Seagatenek a merevlemez üzletágát, szóval Amszterdamba kell postán elküldeni (postai díjszabás szerint 7000 Ft) a cuccot, hogy kicseréljék. Ne vegyetek Samsung terméket!

Na ezen akkor túl is volnánk, gondolhatod, de nem, mert a merevlemez zabáló manó tegnap megevett még egy – elég régi és pici – külső merevlemezt is. Szomorkodunk.

De még jobban szomorkodunk attól, hogy elfelejtettem leönteni a mosó vizet a színes filmről és az egész egyszínű – átlátszó vörös – lett előhívás után, szóval mégsem lesznek újabb salzburgi képek. Bizonnyal lesz még ez jobb is… 

Default image
Baráth Gábor
Fotós informatikai szakíró és fordító. Szerzője többek között az Adobe Photoshop Lightroom, a GIMP könyv és a Furmányos fotós könyv, c. könyveknek, fordítója a következő Scott Kelby műveknek: Photoshop digitális fotósoknak - Új verzió, Világítsd be! Fotózd le! Retusáld!, A digitális fotós könyv 5., A digitális fotós könyv - Best of és a Vakuskönyv fotósoknak.
Articles: 1347

4 hozzászólás

 1. A külső merevlemezekkel én is megjártam. Én Fujitsu Siemens márkájút vettem és már vagy háromszor lett cserélve. Most megy már pár éve de nekem is ott lebeg a fejem fölött az hogy akármikor tönkremehet.

  Egyébként valahogy csak a hordozható merevlemezekkel van ez így. Még akkor is ha gyakorlatilag nem viszed sehová csak az asztalon áll. A gépemben lévő 40 gigás Seagate rendszerlemez már több éve megvan. még az első gépemhez lett véve és azóta egyszer már lecseréltem a lemezen kívül mindent.

  Viszont én a mentéseimet a biztonság kedvéért feltöltöttem az 50 gigás box.com-os tárhelyemre is. Volt náluk (talán még van is) az az akció hogy ha androidos telefonról lépsz be akkor kapsz plusz 50 gigát. :) Azt hiszem egy bizonyos típusú telefonhoz volt kötve a dolog de egy ismerősömnek pont olyan volt.

  Neked is mehetne egy biztonsági-másolat másolat a felhőbe akár. :)

 2. Hopp. :) A nevemnél azért van Unknown mert a google fiókomban a bloggeres profilomban nem volt beállítva nicknév. :)

 3. Az első salzburgi kép fekete-fehér volt. Akokr most színes, vagy ff?
  (egyébként ez a cápa bosszúja volt és egy jó indok újabb salzburgi kiránduláshoz)

Comments are closed.