Ezek mennek, meg a bárányfelhők…

Mostanában nem sok időm volt a blogot írni, úgyhogy most egy rövid összefoglaló következik a dolgok jelenlegi állásáról.

Először is nyaralni voltunk és természetesen vittem magammal egy csomó fényképezőgépet. Ami már nem természetes, hogy sokkal többet hoztam haza. Peternek köszönhetően a gyűjtemény 7 géppel gazdagodott, köztük egy Polariod 636 Close Up és egy Olympus OM 2, de ami a legjobb, hogy kaptam egy Rollei 35 SE (lásd Török György írását) típusú kompakt gépet is. (Később nyilván lesznek fotók is a gépekkel és gépekről.)

Gondoltam, írok egy rövid értekezést, hogy lehet jó turistafotókat készíteni egy iPhone-nal, hogy ne kelljen nehéz felszerelést cipelned, de sajnos ez lényegesen rövidebb lesz mint terveztem, ugyanis nem lehet. Vigyél inkább magaddal rendes fényképezőgépet. Hiába a nagy felbontás, az iPhone4S még jó fényviszonyok között is képes zajos és ami még rosszabb túlélesített és a csúcsfényekben részlettelen fotókat készíteni. Ezek a képek maximum a telefon kijelzőjén mutatnak jól.

Postalm – iPhone4S fotó elrettentésképpen

Ezen felül A. befejezte Scott Kelby: A digitális fotós könyv negyedik részének fordítását, ha minden jól megy a hónap végén már kapható lesz. Lassan én is végzek a Lightroom könyvvel, még egy pár oldal és már csak az utolsó simítások lesznek hátra. Megjelenés nyár közepe-végére várható.

Baráth Gábor
Baráth Gábor

Fotós informatikai szakíró és fordító.

Szerzője többek között az Adobe Photoshop Lightroom, a GIMP könyv és a Furmányos fotós könyv, c. könyveknek, fordítója a következő Scott Kelby műveknek: Photoshop digitális fotósoknak - Új verzió,
Világítsd be! Fotózd le! Retusáld!,
A digitális fotós könyv 5.,
A digitális fotós könyv - Best of
és a
Vakuskönyv fotósoknak.

Articles: 1371

3 hozzászólás

  1. Bevallom nem tudom. Igazából nagyon sok mindentől függ, ami nem az én asztalom. Magyarországon nem könnyű egy ilyen könyvet nyereségesre kihozni, mivel túl kevés a fizetőképes kereslet. Ezért nincs mindegyik lefordítva magyarra. Ha tudok valamit (pro/kontra) mindenesetre megírom.

Comments are closed.