Fotófalu 2025 // Augusztus 3.-10.

Van egy jó hírem meg egy másik, melyiket mondjam?

Az idén Laczkó Peti tartja a kollódiumos kurzust a fotófaluban én pedig egy igazán élvezetes programmal készülök azok számára, akik nem tudnak dönteni.

A kurzus címe degusztációs menü és amint azt a neve sugallja, ha eljössz, mindenből kapsz egy kis kóstolót, hogy aztán később – talán jövőre – már célzottan, egy olyan kurzust választhass amiben el szeretnél mélyülni.

A degusztációs menü általában a felső kategóriás éttermekben rendelhető kóstoló menü, amivel meg tudjuk ismerni az adott étterem kínálatát, ízvilágát, ételeinek stílusát. Általában viszonylag sok kisebb fogásból áll, amiket a felső kategóriás éttermekre jellemző különleges alapanyagok, ízkombinációk és művészi megjelenés jellemez.

Terveim szerint bepillantunk a többi kurzus munkájába, megismerkedhetsz az oktatókkal és kipróbálhatod többek között:

  • digitális fotóról cianotípia másolat készítését,
  • lyukkamera készítést és persze a fotózást vele,
  • a réskamerát,
  • a papírhívást,
  • fotogram és kemogram készítését,
  • a fényfestést,
  • és az analóg fénykép készítését.

Annak aki eljön egy hét felhőtlen szórakozást ígérhetek nagyszerű társaságban. Ha nem tudsz jönni, akkor javaslom, hogy nézz bele a Furmányos fotós könyvbe!

Pár nap és kint lesznek az idei kurzusok valamint a jelentkezési lap is.

Baráth Gábor
Baráth Gábor

Fotós, szakíró és fordító.

Szerzője többek között az Adobe Photoshop Lightroom, a GIMP könyv és a Furmányos fotós könyv, c. könyveknek, fordítója a következő Scott Kelby műveknek: Photoshop digitális fotósoknak - Új verzió,
Világítsd be! Fotózd le! Retusáld!,
A digitális fotós könyv 5.,
A digitális fotós könyv - Best of
és a
Vakuskönyv fotósoknak.

Articles: 1394
FOTONLOG
Adatvédelmi áttekintés

A fotonlog semmilyen személyes információt sem gyűjt rólad, azonban az oldal működéséhez néhány esetben szükséges cookie-kat elhelyezni a böngésződben.