Tíz fergeteges tipp überfasza babafotókhoz – helyett

Mostanában baba szezon van. Magam is voltam egy helyen ahol előttem nem sokkal járt a gólya és persze készítettem a biztonság kedvéért pár képet a kismajomról. Ha most egy középszar angol nyelvű fotósblogom lenne, tuti biztos, hogy faragtam volna ebből egy bejegyzést tíz fergeteges tipp überfasza babafotókhoz címen. Azt zabálja a nép.

Így csak mutatok két (UPDATE: három) képet – egyik sem saját, sajnos – aztán el lehet gondolkodni, hogy szeretnétek olyan anyukát aki ilyen – egyébként zseniális – képet csinál a gyermekéről. Bővebb információk.

A második képet nekedeye fotóblogjában leltem. Itt van ni.

(UPDATE) A harmadikra pedig egy prérifarkas blogján leltem egy nyári reggelen.

Amúgy az elrontott idézet – ha valaki nem tudná – a H2G2-ből van és eredetiben így szól:

Magától értetődik, hogy a Vogon költészet a harmadik legrosszabb a világegyetemben. A második legrosszabb Kria Azgótjaié. Amikor az Azgót Költők Nagymestere, Dagályos Morrogh előadta Óda a Kis Csomó Zöld Dagadékhoz, Melyet A Hónom Alatt Leltem Egy Nyári Reggelen című poémáját, a hallgatóságból négyen a helyszínen kimúltak belső vérzés következtében, és a Közép-Galaktikus Művészet-Manipuláló Tanács elnöke is csak úgy menekült meg, hogy lerágta a saját lábát. Morrogh mint jelentették, »csalódottan értesült« a költemény fogadtatásáról, és Kedvenc Fürdőszobai Gargarizálásaim című, tizenkét kötetes eposzának felolvasására készült, amikor is a saját vastagbele elkeseredett gesztusra szánta el magát az élet és a civilizáció védelmében. Egyenesen keresztül szökkent Morrogh nyakán, és kiszorította agyából a szuszt. A világ legrosszabb költészete megsemmisült alkotójával, a redbridge-i Paul Neil Milne Johnstone-nal együtt amikor a Föld bolygó megsemmisült. A Vogon költészet ezekhez képest enyhe.

Persze ennek aztán végképp semmi köze sincs a képekhez.

Baráth Gábor
Baráth Gábor

Fotós, szakíró és fordító.

Szerzője többek között az Adobe Photoshop Lightroom, a GIMP könyv és a Furmányos fotós könyv, c. könyveknek, fordítója a következő Scott Kelby műveknek: Photoshop digitális fotósoknak - Új verzió,
Világítsd be! Fotózd le! Retusáld!,
A digitális fotós könyv 5.,
A digitális fotós könyv - Best of
és a
Vakuskönyv fotósoknak.

Articles: 1384