2022

Kedves olvasók! Lassan eltelik egy újabb év, így itt az ideje összegezni kicsit...

Az első blogbejegyzést 2007-ben (15 éve) írtam ennek a blognak az elődjére, azóta több mint 1300 különböző bejegyzés keletkezett.

Az idén nem volt túl sok időm a bloggal foglalkozni, de még ettől függetlenül is kaptam pozitív visszajelzéseket, amit ezúton is nagyon köszönök. Bár a fotonlognak még így is meglehetősen sok látogatója van, már közel sem annyi mint a fénykorában.

Ennek – azon kívül, hogy ritkán írok – nyilván több oka is van. Az egyik legfontosabb, hogy úgy tűnik, az írott szöveg már kiment a divatból. A fiam és az Ő korosztálya már nem olvas, csak néz, és azt is csak rövid ideig. Tiktokot, Youtube shortokat. Talán jövőre én is megpróbálkozom a műfajjal…

2022-ben, a szokásos, évről évre ismétlődő, fotófalus tanítás mellett (ami minden évben legalább ugyanakkora feltöltődés, mint amekkora meló) az a megtiszteltetés ért, hogy megnyertem az Esztergomi Fotográfiai Biennálé fődíját az Üvegetáció című anyagommal, amit megnézhettek egy csomó másik fénykép mellett az új ruhát kapott honlapomon.

Ezzel kívánok minden kedves olvasómnak kellemes karácsonyt és boldog új évet!

Baráth Gábor
Baráth Gábor

Fotós, szakíró és fordító.

Szerzője többek között az Adobe Photoshop Lightroom, a GIMP könyv és a Furmányos fotós könyv, c. könyveknek, fordítója a következő Scott Kelby műveknek: Photoshop digitális fotósoknak - Új verzió,
Világítsd be! Fotózd le! Retusáld!,
A digitális fotós könyv 5.,
A digitális fotós könyv - Best of
és a
Vakuskönyv fotósoknak.

Articles: 1384