A fehér fogak titka – GIMP

Mint azt tudjuk igazán fehér fogak csak Hollywoodban vannak. Minden ember foga elszíneződik idővel – még a filmcsillagoké is. Lássuk hogy a modern technika hogyan segít ki bennünket, ha szeretnénk modellünknek fehérebb fogakat varázsolni.

Első lépésként szükségünk lesz egy kijelölésre a modell fogai körül. Ezt többféleképpen is megoldhatjuk én a szabadkézi kiválasztást (kis olló lóg egy görbe vonalon ikon) választottam, de meg lehet próbálkozni a szín szerinti vagy a fuzzy kiválasztás eszközzel is. Ha kész mossuk el a kiválasztás széleit a Select > Feather… menüpont segítségével. 1 vagy 2 pixel jó választás általában a feather értékére.

Ezek után a Tools > Color Tools > Hue-Saturation dialógus ablakban válasszuk ki a sárga színt és csökkentsük a színtelítettséget (Saturation) annyira, hogy a fogak a megfelelő árnyalatot kapják. Ha ezek után a Master gombra kattintunk az összes színkomponens értékét is beállíthatjuk.

Baráth Gábor
Baráth Gábor

Fotós, szakíró és fordító.

Szerzője többek között az Adobe Photoshop Lightroom, a GIMP könyv és a Furmányos fotós könyv, c. könyveknek, fordítója a következő Scott Kelby műveknek: Photoshop digitális fotósoknak - Új verzió,
Világítsd be! Fotózd le! Retusáld!,
A digitális fotós könyv 5.,
A digitális fotós könyv - Best of
és a
Vakuskönyv fotósoknak.

Articles: 1390