Apa és fiú – Nedves kollódiumos kalandok

untitled0001

Ma parti volt nálunk és sokáig nem akaródzott összerakni a fényképezéshez szükséges dolgokat. Aztán mégis erőt vettem magamon és megpróbálkoztam fényképfelvételek készítésével.

Az arány nem is rossz, háromból két lemezen megjelent kép. (A harmadikon nyitva maradt a blende ezért csak egy nagy ezüstpacát kaptam.)

Az diptihon (mondják ez így magyarul?) első képe eléggé alulexponált lett, a másodikon a hívást rontottam el. Mindkettőn látszik, hogy az ezüstnitrát napoztatásra szorul, de nekem tetszik így a kettő együtt.

Mindkét fotó f4.5 rekesszel készült az első 8s a második 20s-os expozíciós idővel. (Ma egész nap felhős idő volt, de a két kép készítése között eltelt időben azért némiképp besötétedett.)

Default image
Baráth Gábor
Fotós informatikai szakíró és fordító. Szerzője többek között az Adobe Photoshop Lightroom, a GIMP könyv és a Furmányos fotós könyv, c. könyveknek, fordítója a következő Scott Kelby műveknek: Photoshop digitális fotósoknak - Új verzió, Világítsd be! Fotózd le! Retusáld!, A digitális fotós könyv 5., A digitális fotós könyv - Best of és a Vakuskönyv fotósoknak.
Articles: 1350
%d bloggers like this: