Az Impossible Project véghez vitte a lehetetlent

Az Impossible Project 12 év alatt elérte, hogy a Polaroid brand ismét az azonnali fényképkészítésről szóljon. Mától a nevük Polaroid. És van új fényképezőgép is.

Az egész végül is egy lengyel befektetőnek Oskar Smołokowskinak köszönhető, aki (amúgy az Impossible ügyvezetője is). Az úriember 2017-ben megvásárolta a Polaroid név tulajdonosát a jó nevű PLR IP Holdings, LLC-t.

Először Polaroid Originals-ra keresztelték a fényképezőgépeket és a filmeket, majd mostantól Polaroidnak hívják a céget. (Vegyük észre, hogy azon kívül, hogy instant fotózással foglalkozik, ennek semmi köze az eredetileg Polaroidnak hívott céghez.)

Ezen híren felül még bejelentettek egy új fényképezőgépet is amit Polaroid Now-ra kereszteltek el. Ez a régebbi fényképezőgépek kissé továbbfejlesztett, ránc felvarrott változata. Érdekessége, hogy automatikus távolságállítással rendelkezik, ami azt jelenti, hogy a portré és tájkép állás között automatikusan vált :)

Default image
Baráth Gábor

Fotós informatikai szakíró és fordító.

Szerzője többek között az Adobe Photoshop Lightroom, a GIMP könyv és a Furmányos fotós könyv, c. könyveknek, fordítója a következő Scott Kelby műveknek: Photoshop digitális fotósoknak - Új verzió,
Világítsd be! Fotózd le! Retusáld!,
A digitális fotós könyv 5.,
A digitális fotós könyv - Best of
és a
Vakuskönyv fotósoknak.

Articles: 1364