Boldog Új Évet!

Megint egy új év, megint új dolgok. Először is ismét lesz digitális fénykép karbantartási kurzus a Photopressnél, ahol megtudhatják az érdeklődők, hogy hogyan érdemes a fotós munkafolyamatot megszervezni. Aztán, ha az Adobe is úgy akarja és kiadja a Lightroom 4-et elkészül egy új, sokkal szebb, bővebb kiadvány is hozzá, mert az Adobe Photoshop Lightroom 2 Fotósoknak c. könyv már szinte elfogyott és amúgy is ráférne egy frissítés. Ezek a jó hírek. Sajnos nem csak ilyenek vannak, hanem rosszak is.


Elsősorban az, hogy A. gépe (300D) csapágyas lett. Úgy tűnik, hogy a zár szétakadt, mert csupa fekete kockát exponál. Illetve a feje tetején állva fél kockát :(

Minden tippért és tanácsért nagyon hálásak lennénk amivel meg tudnánk menteni A. szeretett gépének életét… 

Három dolog biztos az életben: adó, halál, adatvesztés. (Találd ki melyik volt most!) A másik rossz hír, hogy a backup HDD is megadta magát az év első napján, pont amikor ilyen drágák a merevlemezek. Amúgy meg csak reménykedni tudok benne, hogy nem volt rajta semmi pótolhatatlan, amit nem tudok majd visszaállítani a Time Machine mentésből.

Hát ezek vannak az új évre…