Dolgok amiket idén meg szeretnék csinálni

Ez a bejegyzés egy kicsit magamnak is készül, hogy ne felejtsem el, meg nektek is kedves olvasók, hogy lássátok mire számíthattok.

GIMP könyv

Az idén, ha minden jól megy, az fsf.hu hathatós segítségével elkészül végre valahára a GIMP könyv. Sajnos papír változata nem lesz, lesz viszont ingyenesen letölthető PDF.

Dark- és Lightroom nyomatok

Nagyon fontosnak érzem, hogy a képekből igazi tárgyak keletkezzenek (erről még tervezek írni egy bejegyzést), ezért azt tűztem ki magamnak, hogy minden héten legalább egy digitális és analóg nyomatot készítsek. Tehát nem csak hogy folytatni fogom a cianotípia sorozatot, de igazi nagyításokat is sokkal sűrűbben fogok készíteni. De ha már a cianotípiánál tartunk, tavasszal, ha kisüt a nap csinálok pár giganto-cianotípiát, 50x60cm-es digitális negatívokról. Már alig várom :)

Cianotípia keretezés közben

Fotó projektek

Mindemellett felírtam magamnak, hogy el ne felejtsek közben fotózni is… Épp ezért tervezek legalább két fotós projektet is az idei évre. Részletek később.

Ti mit terveztek 2014-re?

Baráth Gábor
Baráth Gábor

Fotós, szakíró és fordító.

Szerzője többek között az Adobe Photoshop Lightroom, a GIMP könyv és a Furmányos fotós könyv, c. könyveknek, fordítója a következő Scott Kelby műveknek: Photoshop digitális fotósoknak - Új verzió,
Világítsd be! Fotózd le! Retusáld!,
A digitális fotós könyv 5.,
A digitális fotós könyv - Best of
és a
Vakuskönyv fotósoknak.

Articles: 1390