Drága játék hülyegyerekeknek – Polaroid

Előre bocsátom, hogy nincs mentségem. Egyszerűen nem tudok ellenállni a varázslatnak. Csak lenyomod a gombot és a gép kiköp egy fotót ami 3-4 perc múlva magától kész. Borzasztó rossz minőségű, fajlagosan nagyon drága mégse lehet abbahagyni.

Az egész hülyeség tavaly télen kezdődött…  

… amikor Peter-től a család osztrák barátjától kaptam egy pár régi kamerát, többek között egy Polaroid 636-os instant fényképezőgépet. Eredeti Polaroid filmet már csak baromi régen lejártat tudsz szerezni – mondjuk – az e-bay-ről, viszont lehet egészen másféle viszont friss instant filmet vásárolni az Impossible-től, mondjuk a Fókusz Fotónál.Van színes és fekete fehér változat is. A színes eleve olyan mintha 5 évig kint lett volna egy autó hátsó ablakában a napon, a fekete fehér viszont elég korrekt. Ami alatt azt értem, hogy fekete és fehér :)

Egy csomagban – az eredeti Polaroidtól eltérően – csak 8db van és nagyjából 6000Ft-ba kerül egy csomag, ami azt jelenti, hogy egy kép (7,5×7,5cm) 750Ft. Figyelembe véve, hogy nem igazán tudok tűrhető mínőségű fotót készíteni a készséggel, – itt visszautalnék a címre – meglehetősen drága mulatság az egész.

Ha viszont ez sem rettentett el és ki szeretnéd próbálni az igazi azonnali fényképélményt, 3-4000 Ft körül vehetsz használt Polaroid fényképezőgépet mondjuk Soóséknál. B verzióként érdemes tudni, hogy a Fuji még most is gyárt Instax márkanéven filmes instant fényképezőgépet. Egy induló készlet (gép és film) ára 25 000 Ft körül van.

8 Replies to “Drága játék hülyegyerekeknek – Polaroid”

 1. Drágának drága, de nem mondanám, hogy hülye gyerekeknek. Ez olyasmi, mint a trabisok. Sok papír jaguár tulaj költ eszement pénzeket a trabijára, amire nincs ész érv, de ez őket nem érdekli. Ez szerelem, mint a polaroid, vagy a filmes fotográfia (esetemben)a szerelmet pedig legkevésbé vezérli a józan ész. De így jó ez, ahogy van.
  Nézz el a blogomra, sok polaroid képet találsz majd.
  http://kalapos.blogspot.hu/

 2. Amúgy nekem is van egy doboz ilyen film, várom, hogy már jó idő legyen, és lehessen fotózni. Milyen tapasztalatod van ezzel a filmmel, a többi ip filmre jellemző képsérülések, ahol nem terül el a hívó, ennél a filmnél is előjött?

  1. A színesnél sok bajom volt ezzel. Majd minden fotón voltak kicsi “lángnyelvek”.A ff-re nem lehet panasz mind a 8 kocka majdnem sérülésmentes. Azért kiváncsi lennék egy 8zx10-es lapra, az hogy néz ki leexponálva…

 3. sziasztok! a szekrény mélyén találtam egy kincset: polaroid supercolor 635 cl csodagépet. :) tudnátok esetleg segíteni, hogy hol vehetnék hozzá emberi áron filmet? előre is köszi!Fanni

 4. Visszajelzés: Tippek analóg gép vásárlásához | Fotonlog
 5. Visszajelzés: Vége az Impossible Projektnek megszületett a Polaroid Originals – Fotonlog

Comments are closed.