Dupla Szimpla

Tegnap este Janó barátommal találkoztam a Szimplakertben és magammal vittem a Glunzot meg két töltött kazettát, hogy kipróbáljam. Úgy tűnik, hogy a Zeiss 8-as rekesznél sem csinál tűéles képeket, de azért korántsem rossz egy majd száz éves műszertől. Persze mivel elég sötét volt és úgy 1/5s körül volt az expozíciós idő, állvány használtam, de a bemozdulásos életlenséggel nem tudtam mit kezdeni.


Mellesleg meglehetősen érdekesen néztek rám az emberek, amikor elkezdtem kipakolni a dolgokat. A többi ember aki fotózott az alatt a 10-15 perc alatt kb. 100 fotót készített én kettőt (mert siettem :), de a nagyformátumnak pont a pepecselés a lényege. Sajnos a gép mattüvege nem a legvilágosabb képet adja ezért meglehetősen nehéz az élességállítás.

A cucc előhívásakor a szokásos 1:50 arányú Rodinalt használtam és 7:00 percig hívtam tálban 20C-on és láss csodát meglehetősen jó képek születtek, már technikai szempontból. Persze, minden eszközt ki kell ismerni, meg kell tanulni használni, így remélem, hogy a következő képek még jobbak lesznek. Aztán még jobbak…

100% képkivágás – Scan 600dpi. A lyukkameránál azért némileg nagyobb kontúrélesség.

Végezetül jöjjön egy werkfotó, Janónak nagy köszönet érte…

Fotó: Kovács János