Elgondolkodtató történet

Tegyük fel, hogy fotóriporter vagy Afganisztánban. Egy dzsippen utazol, amikor 130km/órás sebességgel szembejön a Bush-t szállító Hummer. A sofőr ijedtében félrerántja a kormányt, a Hummer Bush-sal együtt az árokba zuhan, megpördül és kigyullad. Te vagy megmented az Egyesült Államok elnökét, vagy megcsinálod életed nagy riportfotóját. Mit választanál? Matt, vagy fényes papírt?

Baráth Gábor
Baráth Gábor

Fotós informatikai szakíró és fordító.

Szerzője többek között az Adobe Photoshop Lightroom, a GIMP könyv és a Furmányos fotós könyv, c. könyveknek, fordítója a következő Scott Kelby műveknek: Photoshop digitális fotósoknak - Új verzió,
Világítsd be! Fotózd le! Retusáld!,
A digitális fotós könyv 5.,
A digitális fotós könyv - Best of
és a
Vakuskönyv fotósoknak.

Articles: 1363

7 hozzászólás

  1. Fenykepezo a nyakba es kattintgatni amig odarohansz, majd a kormos, pihego elnokrol kozeli kepek, esetleg ahogy nezi a langolo autot es torli a homlokat. Azt az erkezo helikopterrol kepek. Persze jutalomkent kerni egy exkluziv interjut az ujsagodnak. Azt hiszem, a legtobb nagy magazint fenyes papiron adjak ki.

  2. Hirtelen elszaladnék egy sötét helyre, ahol fotópapírt tennék a lyukkameraként szolgáló papírdobozomba, letámasztanám az eszközt az égő autóhoz közel, kivárnám azt a gyenge 5 perces expozíciós időt, közben megkérném őket, hogy ne nagyon mozogjanak a roncs alatt, ha nem muszáj, amíg a kép készül.
    Utána hősként megmenteném őket, majd rohannék előhívni a negatívot. :)

  3. Igen, ez az. A fotóriporter egy gusztustalan állatfajta, különben nem jó fotóriporter. Gondold meg, hogy félre kell lökni az összes többi fotóst, hogy ne legyenek benne a képben és hogy jó helyed legyen.

    Ráadásul a keresőben a dolgok nem is tűnnek igazinak, egy kicsit nem is vagy ott, csak dokumentálsz. De mindenképp gyomor kell hozzá és rossz neveltetés.

  4. Rohanjon oda a testőre, meg az orvosa én nem. Azért, hogy lelőjenek? De megvárom amig odaérnek a tévések is és akkor a Bushoz vágok egy cipőt és extraként egy vacak, fókuszhibás 70-300 L-es Canon obit. Amit kézigránátnak néznének, hasra vetnék magukat, amit lefotóznék. Eladnám + World Press II. díj, csak mert nincs benne vértócsa.

Comments are closed.