Ez most biztos?

A minap jött szembe velem ez a hirdetés és elüthetném viccel, de sajnos ez egyáltalán nem vicces.

A Nikon valószínűleg piacra dobta a legjobb belépő szintű full-frame fényképezőgépét. Valamelyik gyógyszerreklámban azt mondják, hogy a szer, idézem: magas hatóanyagot tartalmaz. A többi meg alacsonyat, kövéret, soványat, mi?

Sajnos az utóbbi időben egyre gyakrabban találkozom ilyen és ehhez hasonló baromságokkal. Elhangzanak persze jó kis félrefordítások mindenféle ismeretterjesztő film narrációjában is, de a reklám egy kicsit más. Csak pár mondat. Jelen esetben egy.

Ez pedig azt jelenti, hogy senki de senki nem olvasta át aki tud magyarul. Figyelj csak: se a szövegíró, se az ügynökségnél senki, se megrendelő. Tudod miért?

Mert azt gondolják, hogy te sem tudsz, úgyhogy bele lehet szarni az egészbe és egy hajszálnyival kevesebbe kerül. Kibaszottul lenéznek téged, akiből élnek és úgy tűnik igazuk is van.

Szóval valószínűleg megjelent az új Nikon, szaladj nézd meg, hogy ott állsz-e már a sorban.

Baráth Gábor
Baráth Gábor

Fotós informatikai szakíró és fordító.

Szerzője többek között az Adobe Photoshop Lightroom, a GIMP könyv és a Furmányos fotós könyv, c. könyveknek, fordítója a következő Scott Kelby műveknek: Photoshop digitális fotósoknak - Új verzió,
Világítsd be! Fotózd le! Retusáld!,
A digitális fotós könyv 5.,
A digitális fotós könyv - Best of
és a
Vakuskönyv fotósoknak.

Articles: 1374