Fotófalu 2017

Már lassan egy hete, hogy vége az idei fotófalunak. Lehetnék szomorú, hogy elmúlt, de valójában nem múlt el, még a ezen a héten is rengeteg a faluhoz és lakóihoz köthető dolog történt velem.

Már lassan egy hete, hogy vége az idei fotófalunak. Lehetnék szomorú, hogy elmúlt, de valójában nem múlt el, még a ezen a héten is rengeteg a faluhoz és lakóihoz köthető dolog történt velem. A facebookon kerülnek elő a munkák, személyesen és virtuálisan folytatódnak a beszélgetések.

Az idei sorban a negyedik Fotófalu volt ahol részt vettem és bár mindegyiken nagyon jól éreztem magam, az idei magasan a legjobb volt. Ott voltak a régi ismerősök, barátok és ott voltak az újak akik szintén nagyszerű társaságnak bizonyultak.

Nagy megtiszteltetés volt megismerkedni Szász Lillával, aki nagyszerű mester és kitűnő ember. Öröm volt nézni, hogy a dokimentalista fotográfia kurzus résztvevői milyen szép anyagokat készítettek a szárnyai alatt és, hogy olyan dolgokra is ráakadtak amit a helyi múzeum dolgozói sem ismertek.

Pfliegel Bálint barátomék a lyukkamerás kurzuson olyan csodákat csináltak mint a rollfilm papírokból szőtt 50x60cm-es lyukkamera, amivel tényleg lehetett fényképezni.

De a legjobb az volt az egészben, hogy ebben a fogcsikorgató utálatos világban egy kis pozitív energiával átitatott szeretetteljes sziget volt, ahol majdnem mindenki fel tudott töltődni és valóban nagyszerű dolgokat alkotni. Még én is…