Fotófalus Tárlatkarantén

Gálos Laci barátom megálmodott egy kiállítást, ami olyan lesz, mint a mai állapotunk: VAGYUNK UGYAN, DE MINTHA VALAHOGY MÉGSEM LENNÉNK.

Felépítünk nektek egy kiállítást, amit nem fogtok tudni megnézni a maga fizikai valójában. Sőt igazából sehogy se. Persze belekukucskáltattok digitálisan (esetleg az ablakon), de meg fogjátok látni az nem ugyanaz. A tárlathoz tartozó digitális közvetítéssel ugyanis éppen a virtuális kapcsolatpótlékok mélyén rejlő ürességet szeretnénk érzékeltetni.

Mint ahogy nem ugyanaz az utcán megölelni egy rég nem látott ismerőst vagy egy azonnali üzenetküldőben virtuálisan integetni neki. Ezeket a dolgokat ugyanúgy nem pótolhatja semmi, mint ahogy a közösségeket sem, amik létezésében, összetartásában szintén különleges jelentőségű a valós együttlét.

Mivel ez a valóság most nem létezik, a FotóFalu alkotóközösségével e helyzet mementójaként létrehozunk egy Tárlatkarantént, ami a vészhelyzet végéig fog tartani.

A helyszín: Artbázis

Nyitva (élő adásban): 10:00-15:00

Baráth Gábor
Baráth Gábor

Fotós, szakíró és fordító.

Szerzője többek között az Adobe Photoshop Lightroom, a GIMP könyv és a Furmányos fotós könyv, c. könyveknek, fordítója a következő Scott Kelby műveknek: Photoshop digitális fotósoknak - Új verzió,
Világítsd be! Fotózd le! Retusáld!,
A digitális fotós könyv 5.,
A digitális fotós könyv - Best of
és a
Vakuskönyv fotósoknak.

Articles: 1390