Hamarosan elviheted az összes adatod az Instagramról

Az adatok hordozhatósága nagyon fontos szempont (kellene) legyen amikor kiválasztasz egy felhőszolgáltatást (vagy programot), hogy ne légy az adott céghez vagy megoldáshoz ragadva. Az Instagram lépett ez ügyben.

Az adatok hordozhatósága nagyon fontos szempont (kellene) legyen amikor kiválasztasz egy felhőszolgáltatást (vagy programot), hogy ne légy az adott céghez vagy megoldáshoz ragadva.

A GDPR  – az Európai Unió általános adatvédelmi rendeletének – fontos eleme az, hogy a szolgáltatókat kötelezik arra, hogy lehetővé tegyék a felhasználóknak a saját adataik fölötti rendelkezését, ami az Instagamot is arra szorítja, hogy … most, figyelj, most figyelj … egyszerű formában letölthetővé tegye a feltöltött fotóidat és a hozzájuk tartozó megjegyzéseket. Végre…

Default image
Baráth Gábor
Fotós informatikai szakíró és fordító. Szerzője többek között az Adobe Photoshop Lightroom, a GIMP könyv és a Furmányos fotós könyv, c. könyveknek, fordítója a következő Scott Kelby műveknek: Photoshop digitális fotósoknak - Új verzió, Világítsd be! Fotózd le! Retusáld!, A digitális fotós könyv 5., A digitális fotós könyv - Best of és a Vakuskönyv fotósoknak.
Articles: 1349