Hogyan válassz könyv címet?

Lassan nyomdába kerül a negyedik, Lightroom kezeléséről írt könyvem, melynek címe...

Lassan nyomdába kerül a negyedik, Lightroom kezeléséről írt könyvem, melynek címe…

Fogadjunk azt gondoltad, hogy egy könyv címét az író jól kigondolja, aztán az lesz, de ez nem így van. Réges-régen, amikor még nem volt internet és a szerzők híre szájról-szájra járt, talán így is volt (mennyire izgalmas cím már, hogy Rómeó és Júlia vagy A három nővér), de manapság a kiadó mindenféle – egyébként jogos – igénnyel lép fel.

A mi esetünkben az egyik, hogy legyen benne, hogy fénykép vagy fotózás különben a könyvesboltos ember nem tudja, hogy miről szól és ki se teszi a polcra. Dr. Sevcsik Jenő és Hefelle József ebben is tudtak valamit, mivel ők a jól csengő Fényképészet címet adták művüknek. Könyvesbolt letudva.

Ezen felül viszont fontos, hogy az interneten keresgélő pajtik is megtalálják, ezért az összes hashtaget is bele kell zsúfolni a címbe. Tehát legyen benne, hogy #lightroom, #digitális, #fotó, #képkidolgozás, stb.

Belegondoltál, hogy az egyik legsikeresebb digitális fotózásról szóló könyvének címe a Digitális fotós könyv? Scott Kelby tud valamit a világ működéséről, igaz?

Na így történt, hogy az

ADOBE® PHOTOSHOP® LIGHTROOM® –DIGITÁLIS KÉPKIDOLGOZÁS FOTÓSOKNAK

… című könyv nemsokára megvásárolható lesz a könyvesboltokban!

Baráth Gábor
Baráth Gábor

Fotós informatikai szakíró és fordító.

Szerzője többek között az Adobe Photoshop Lightroom, a GIMP könyv és a Furmányos fotós könyv, c. könyveknek, fordítója a következő Scott Kelby műveknek: Photoshop digitális fotósoknak - Új verzió,
Világítsd be! Fotózd le! Retusáld!,
A digitális fotós könyv 5.,
A digitális fotós könyv - Best of
és a
Vakuskönyv fotósoknak.

Articles: 1374