Kanada úti beszámoló – Bevezető

A szemfülesebb olvasók már biztos összerakták a képet a sok-sok hallgatás és két utolsó bejegyzés alapján: A-val Kanadában voltunk és nagyon jól mulattunk. A következő napokban ezen élményeket szeretném megosztani veletek. Kezdjük az általános dolgokkal…


Kanada egy borzasztó nagy ország, meglehetősen kisszámú lakossággal. Területileg fél Észak-Amerikában alig lakik háromszor annyi ember mint Magyarországon. A nagyobb városokban meglehetősen vegyes lakosság található, a bevándorlók főleg ázsiaiak. Kisebb helyeken találhatsz tősgyökeres Kanadait is, ami azt jelenti, hogy akár kétszáz éve is ott élnek az őseik.

Egyszer egy benzinkútnál, ahol kávét vettünk, a boltban az eladó megpróbált eladni nekünk egy pontgyűjtő kártyát. Mondtam, hogy nincs szükségünk rá, mivel külföldiek vagyunk. Erre azt válaszolta – durva orosz akcentussal, hogy:

– Itt mindenki külföldi.

Az emberek általában mosolyognak, ha kirándulás közben találkozol velük, várható, hogy egy-két jó szót szólnak is hozzád. Ettől jó kedve lesz az ember fiának. Beszéltem egy ausztrál lánnyal, aki az egyik túra alkalmával csapódott hozzánk és kérdeztem, hogy mit keres erre a világ végén, amire azt válaszolta, hogy tudnak angolul, barátságosak az emberek és biztonságos hely.

Default image
Baráth Gábor

Fotós informatikai szakíró és fordító.

Szerzője többek között az Adobe Photoshop Lightroom, a GIMP könyv és a Furmányos fotós könyv, c. könyveknek, fordítója a következő Scott Kelby műveknek: Photoshop digitális fotósoknak - Új verzió,
Világítsd be! Fotózd le! Retusáld!,
A digitális fotós könyv 5.,
A digitális fotós könyv - Best of
és a
Vakuskönyv fotósoknak.

Articles: 1351