Képes levelező

Nahát, hogy hol tart már a tudomány! Akkor elmondanád még egyszer, hogyan lehet dingókutya vesével földrengést megelőzni?

Szóval, van nálunk ez az őrület, hogy kísérleti fényképezés, amit Kriszta űz és most egy projekt miatt ismét a növények felé fordult a figyelme, így lassan egy hónapja mindenhol különféle állapotú levelek lepték el a szobákat és a kertet.

A dolog tudományos neve fitotípia – vagy kép készítése növényre a levelek fényérzékenységét kihasználva. Egyszerűnek tűnhet, de nem az, ugyanis a szerves anyagok hajlamosak megrohadni többek között, ami sokat levon a művészi értékből egy idő után.

Arról nem is beszélve, hogy minden levél máshogy reagál a fényre és a hőre, szóval van ami használható és van ami nem.

Ha egy egyszerű összefoglaló érdekel, akkor ajánlom a Furmányos fotós könyv ide vonatkozó – Kriszta által írt – fejezetét, de többet szeretnél megtudni, vagy egyszerűen csak követnéd a történetet, akkor olvasd Kriszta naplóját.

Baráth Gábor
Baráth Gábor

Fotós, szakíró és fordító.

Szerzője többek között az Adobe Photoshop Lightroom, a GIMP könyv és a Furmányos fotós könyv, c. könyveknek, fordítója a következő Scott Kelby műveknek: Photoshop digitális fotósoknak - Új verzió,
Világítsd be! Fotózd le! Retusáld!,
A digitális fotós könyv 5.,
A digitális fotós könyv - Best of
és a
Vakuskönyv fotósoknak.

Articles: 1390