Műemlékem.hu Fotópályázat 2017

A műemlékem.hu fotópályázatának célja, hogy megörökítse és bemutassa az épített örökséget (elsősorban a Kárpát-medence magyarságához kapcsolódó történelmi építészetének alkotásait), mindezt a modern, művészi fotográfia eszköztárának alkalmazására törekedve. Ennek megfelelően a pályázat során csak olyan képek tölthetők fel, amelyeken hangsúlyos formában szerepel az épített örökség, ami nem feltétlenül műemlék épületet jelent, hiszen az egy jogi kategória. Az alkotók törekedjenek olyan képeket feltölteni, amelyek az épített örökség dokumentálásán túl plusz gondolati és esztétikai tartalmat is hordoznak. Pályázni csupán saját készítésű képpel lehet!

A pályázat havi tematika szerint folyik (a részletes bontást lásd lejjebb), ahhoz csatlakozni külön nem kell, a regisztráció/bejelentkezés utáni képfeltöltéssel már megteszi a pályázó. Nem kötelező valamennyi hónapban fényképeket feltölteni, a feltöltött képek pedig a pályázó szellemi termékeiként a tulajdonában maradnak, a szervezők csupán a pályázattal kapcsolatos hírekhez, információk közlésére használhatják fel azokat. Egy adott pályázati hónaphoz az adott hó első napjának elejétől az utolsó nap végéig tölthetőek fel fotók.

Az oldal látogatóinak, így a képek készítőinek, feltöltőinek is lehetőségük van rá, hogy 1-től 5-ig terjedő skálán értékeljék (osztályozzák) a képeket, illetve ezzel egy időben azokhoz szöveges értékelést fűzzenek. Az értékelésre regisztráció/bejelentkezés után kerülhet sor. Az osztályozásnál az 1-es a legrosszabb (nem a pályázatra való, elrontott kép), az 5-ös a legjobb (a hónap képe, kiváló fotográfia). Egy képet egy felhasználó egyszer osztályozhat, azonban további hozzászólásokra korlátlan számban van lehetősége. Havonta egy képet (amelyet korábban már osztályozott, más által készített és feltöltött fotót) “Hónap képének” jelölhet a felhasználó. Egy-egy hónap munkáit az azt követő hónap 7. napjának végéig lehet osztályozni-értékelni a feltöltést követően. Az osztályozás végéig a szerző, illetve az értékelők személye is anonim marad. A legtöbb pontot elért kép az adott hónap “Legnépszerűbb képe” lesz. Egyenlő pontszám esetén több “Legnépszerűbb kép” lesz.

A szervezők fenntartják maguknak a jogot, hogy az általuk sértőnek, a pályázat szellemével ellentétesnek tartott képeket töröljék.

A hónap “Legnépszerűbb képe” készítőinek joguk van arra, hogy Saját Galériát töltsenek fel, szabadabb témaválasztással.

 • Január — Szabad a gazda
 • Február — Heves jeges
 • Március — Az otthon melege (alapvetően beltéri fotók)
 • Április — Feketén-fehéren
 • Május — Iparkodjunk! (ipari építészet)
 • Június — Historizmus, múltidézés
 • Július — Anyagba zárt mozdulat (szobrok)
 • Augusztus — Kettesben az Istennel (templomok, szent helyek)
 • Szeptember — A gazda szeme (jól karbantartott, vagy éppen erősen lepusztult épített örökség – a két véglet)
 • Október — Enyém, tiéd, miénk (a Kárpát-medence Magyarországon kívüli területének épített öröksége, illetve egyetemes értékek)
 • November — Ez a város egy távoli bolygó (települések építészete)
 • December — Ha eljönnek az angyalok (majdnem szabad a gazda – asszociációk a címre)

A pályázat hivatalos oldala

A Műemlékem.hu Fotópályázat 2017 bejegyzés először a Fotópályázat figyelő jelent meg.

via: Fotópályázat figyelő

Robó Róbert
Robó Róbert

Média figyelő és újságolvasó. Imádja a fotózást és minden ezzel kapcsolatos dolgot. Főleg fotós témájú pályázatokkal és újdonságokkal foglalkozik szabadidejében is.

Articles: 84