Szabad asszociációs játék

Valamikor a napokban vettem eldobható fényképezőgépeket és arra gondoltam, hogy ezek segítségével indítanék egy játékot.


Kár volna tagadni, hogy az ötletnek van némi köze Ted Forbes Holga projektjéhez, de a szabályok mások:

  1. Ha megkapod a gépet olvasd el hozzá adott papíron vagy a fotonlogon a megjegyzések között az utolsó fogalmat (amit az előző fotós választott).
  2. Készíts egy olyan fényképet ami köszönö viszonyban van az adott fogalommal.
  3. Írj fel a papírra és ide a megjegyzések közé egy olyan fogalmat amiről az általad készített fénykép szintén szól.
  4. Add tovább a fényképezőgépet a következő fotósnak.
Ha minden jól megy a végén lesz egy szabad asszociációs fotósorozatunk, ahol az egymás után jövő képeket más-más fotós készítette és laza tartalmi kapcsolat áll fent köztük. Ha az utolsó fotós visszaküldi nekem a fényképezőgépet előhívom és beszkennelem a filmet és közzé is teszem a fotókat az interneten. 
Ha érdekel a dolog, vagy csak pontosítást szeretnél a szabályokban, esetleg ötleted van, ne habozz megjegyzést írni a bejegyzéshez. A játék minimum 20 érdeklődő esetén indul.
Fontos figyelmeztetés: azzal, hogy jelentkezel a játékra beleegyezel, hogy ezek – a fentebb leírt dolgok – történjenek a szellemi tuljdonoddal. Minden fotót CC  BY-SA 2.5 HU licensz szerint fogok kezelni, ha ez nem felel meg neked kérlek ne vegyél részt a játékban.
Default image
Baráth Gábor
Fotós informatikai szakíró és fordító. Szerzője többek között az Adobe Photoshop Lightroom, a GIMP könyv és a Furmányos fotós könyv, c. könyveknek, fordítója a következő Scott Kelby műveknek: Photoshop digitális fotósoknak - Új verzió, Világítsd be! Fotózd le! Retusáld!, A digitális fotós könyv 5., A digitális fotós könyv - Best of és a Vakuskönyv fotósoknak.
Articles: 1349

7 hozzászólás

  1. engem érdekel. hasonlót már játszottam is, igaz ott nem a képek kapcsolódása volt az érdekes, hanem egy adott digigép utazása a világon keresztül.

  2. de jó!!! nagyon tetszik, szeretnék részt venni de gondolom földrajzilag korlátozott a játék :(

Comments are closed.