Szivás Vatera Vera módra

Mostanában ilyen takony dolgokba futok sorozatosan. Ott volt az 1GB-os kártya esete, most meg Vatera Vera. Rendeltem egy aksit egy embertől akinek majdnem csupa pozitív értékelése volt, vártam, de nem küldte a cuccot, hát írtam neki egy mailt, hogy akkor most mi van? Semmi válasz. No megnéztem hát az adatlapját és látom, hogy többeknek se válaszol és néhányan már rendőrségi feljelentéssel fenyegetőznek.

Elgondolkodtam a dolgon és nem értem. Az ember nem árult millió forintos ékszereket, hogy érdemes legyen lelépni a pénzzel, mindössze pár tízezer forintot tüntethetett el, ami nem éri meg a kiadós verést amit  rendőröktől fog kapni azért, hogy ezer forintos károkért kellett órákon át dolgozniuk. Vagy nem, mert ennyiért nem is mozdul meg a rendőrség gépezete.

Bármelyik eset is fordul elő, én mint állampolgár bukom a dolgon, mert vagy a rendőrség drága erőforrásait használják arra, hogy a pár ezer forintos csalót bekaszlizzák, vagy a pénzem pár felest szponzorált egy ismeretlennek és akkor már inkább fizetnék egy-két sört kelemenbandinak.

Mielőtt mindenkit lebeszélnék – mert le fogok beszélni – a Vatera használatáról, el kell mondjam, hogy a levelemre gyorsan és korrektül válaszoltak (amiből látszik is, hogy nem az első ilyen esetük volt). Leírták, hogy fel kell az embert szólítani, majd elballagni a rendőrségre és feljelentést tenni ismeretlen tettes ellen, ezután a rendőrség hivatalból megkeresi őket az adatokért.

Tudom, hogy nem reprezentatív minta, de nekem most 4 rendes emberre jutott egy nem rendes, ami elég sok (ez már olyan mintha az ÁFÁ-t a csalók is levennék). Szóval nekem ez már túl nagy kockázat, ezért a továbbiakban inkább elballagok a boltba, ahol kicsit drágábban de legalább biztosan a kezembe kapom a dolgokat. Ma is tanultunk valamit, ahogy a South Parkban mondják…

Lehet ám, hogy csak én vagyok kissé mélabús és ez mindenhol a világon megtörténik, de Bezzegék akik most elköltöztek Kanadába, nem pont ilyenekről számolnak be. Vagyis vannak ilyen sztorik is, de az mindig valami magyar hivatallal kapcsolatos.

egjegyzés