Ahogy azt írtam korábban adott egy színes negatív film, amit a tojások között lelem, meg egy Szmena symbol. Tudom, hogy más tíz perc alatt elfotózta volna a 36 kockát, nekem eddig tartott. De kész lettek a filmek és gyulus megjegyzése miatt maradtam a normál előhívásnál, indexképekkel, nagyítás nélkül. Gondoltam nem biztos, hogy tuti képek lettek, mégiscsak mindenféle körülmények között fénymérő és autófókusz nélkül készültek.

Hát az indexképek tanulsága szerint a képek egész jók lettek, bár az élességet nehéz megítélni 1×1.5cm kockák alapján. Itt van közülük kettő mutatóba. (Az, hogy ezek hogyan kerültek bele a számítógépbe, egy másik történet, amelyet a barkács rovatban később még leírok.)

Bicajszerelem

Megyeri híd díszkivilágítása
Baráth Gábor
Baráth Gábor

Fotós informatikai szakíró és fordító.

Szerzője többek között az Adobe Photoshop Lightroom, a GIMP könyv és a Furmányos fotós könyv, c. könyveknek, fordítója a következő Scott Kelby műveknek: Photoshop digitális fotósoknak - Új verzió,
Világítsd be! Fotózd le! Retusáld!,
A digitális fotós könyv 5.,
A digitális fotós könyv - Best of
és a
Vakuskönyv fotósoknak.

Articles: 1363

6 hozzászólás

  1. Köszönöm, bár a kompozíción lehetett volna csiszolni, kicsit magasabb nézőpontból jobb lett volna.

  2. Igaz a mondás, a jó kép fejben van. A Szmena minőség is hatásos lehet, sokan DSLR után küzdenek a PS-ban vagy más utómunka szoftverrel, hogy ma ilyen legyen a hatás. A hidas nagyon egyéni kép a kivilágított szerkezetről, a bicajos meg el lehet gondolkodni, pedig csak két kerékpár van rajta. Ma már nem fotózásból élek, újra amatőr vagyok, de amikor volt Hasselblad és Nikon szettem és nagyon nehezemre esett a cipelés, a Szmena a zsebemben volt és csináltam vele riportot is (baleset, tűz, ilyenek). Azt hiszem Ilford vagy Agfacolor filmet kevés Szmena látott.

  3. Köszönöm. Az hiszem a filmre fotózásban az a jó, hogy lehet izgulni, hogy milyen lett a kép. A Szmenában meg az, hogy bizonyos témákhoz hozzátesz valami pluszt a tökéletlensége által. Amúgy most ismét rá vagyok pörögve a filmre :-)

  4. […] már fenyegetőztem korábban, most megosztom veletek, hogyan lehet a filmről digitális másolatot készíteni kizárólag […]

Comments are closed.