Szolgálati közlemény – A fotonlog új ruhája

Változnak az idők. Ilyen volt a blog 2007-ben. Azért nem csak a kinézet változott az elmúlt 14 évben. Gondolatok az újratervezés kapcsán...

Egy ideje már terveztem, de most végre akadt pár óra szabadidőm, hogy kissé gatyába rázzam a blogot. Közben persze egy csomó rég elfelejtett dologgal, tartalommal találkoztam, így valamivel tovább tartott (mint amikor egy gyereknek rendet kell rakni a szobájában és minden kezébe kerülő játékkal leül játszani). És persze eszembe jutott pár dolog amit most megosztok veletek.

Régen minden jobb volt

Van az új témában egy külön rész a legjobban pörgő bejegyzéseknek. Ide azokat teszi, amikhez az utóbbi időben (vagy bármikor is) a legtöbb hozzászólás érkezett.

Jelenleg több okból kifolyólag is le van tiltva a megjegyzések hozzáfűzése. Egyrészt a GDPR miatt egyszerűbb volt letiltani, mint kitalálni, hogy pontosan mikor milyen cookie-k kellenek hozzá, másrészt nincs kedvem küzdeni a kéretlen Viagra reklámokkal, harmadrészt és talán ez a legfontosabb: 100 okos hozzászólásra jutott egy seggfej aki elrontotta a napomat és az már nem igazán éri meg.

De maga a világ is megváltozott. Amíg régen a megjegyzésekkel tartalom keletkezett (mert az olvasók hozzátették a saját ismereteiket), addig most már nem igazán akar senki kommentelni. Az egész ilyen jellegű beszélgetés áttevődött a szociális médiára. Úgyhogy ha szeretnél megkeresni, hagyj nyugodtan üzenetet a facebookon. (Fent a menüben már megtalálhatod a linket.)

Egy csecsemőnek minden vicc új

Amikor a láblécbe be kellett írni a dátumokat teljesen megdöbbentem, hogy 14 és fél éve 2007-ben indult a blog. Azóta, bár nem voltam mindig szorgalmas, azért összesen kb. 1500 bejegyzést írtam.

Megtalálható itt több könyvem; mind Lightroom mind GIMP, mind pedig a Furmányos fotós könyv anyagának egy jó része és persze egy sor más hasznos holmi (mint pl. kompozíciós tippek, vagy pár alapvető dolog, ha analóg gépet vennél).

Alul találsz egy címkefelhőt, csak kattints valamelyik kategóriára és böngéssz az olvasnivalók közül. Biztos vagyok benne, hogy találsz érdekes témát.

Kellemes olvasgatást!

Baráth Gábor
Baráth Gábor

Fotós informatikai szakíró és fordító.

Szerzője többek között az Adobe Photoshop Lightroom, a GIMP könyv és a Furmányos fotós könyv, c. könyveknek, fordítója a következő Scott Kelby műveknek: Photoshop digitális fotósoknak - Új verzió,
Világítsd be! Fotózd le! Retusáld!,
A digitális fotós könyv 5.,
A digitális fotós könyv - Best of
és a
Vakuskönyv fotósoknak.

Articles: 1360

Vegyél furmányos fotós könyvet, kell a pénz filmre!

Most 30% karácsonyi kiadói akció!