Tipp a képek gyorsabb kiválogatásához – Lightroom egypercesek

Olvasom Tamási Ákos, a szakmai lektor megjegyzéseit a könyvvel kapcsolatban és egyet most meg is osztok veletek. Azt remélem tudod, hogy a képek válogatásnak első lépcsője, hogy zászlókkal látod el őket a P, U és X gombok segítségével. De..

ha már nagyon belejöttél az X nyomogatásába, akkor biztos zavar hogy hiába jelölted meg a képet a következőre kézzel kell továbblapoznod. Ha ez tényleg így volna használd inkább a Shift+X-et és a Lightroom automatikusan a következő fotóra lép. Ez a módszer természetesen működik a többi zászlóra is Flagged (P), Unflagged (U).

A facebookon jött egy kiegészítés a témához: ha a menüben kiválasztod a Photo > Auto Advance menüpontot a sima P, U, X is automatikusan tovább lép a következő képre. Kösz Richard!

Default image
Baráth Gábor
Fotós informatikai szakíró és fordító. Szerzője többek között az Adobe Photoshop Lightroom, a GIMP könyv és a Furmányos fotós könyv, c. könyveknek, fordítója a következő Scott Kelby műveknek: Photoshop digitális fotósoknak - Új verzió, Világítsd be! Fotózd le! Retusáld!, A digitális fotós könyv 5., A digitális fotós könyv - Best of és a Vakuskönyv fotósoknak.
Articles: 1349
%d bloggers like this: