Tumblr – Heti összefoglaló

Hű ez elég bizarr. Az előző bejegyzés címe ugyanez, ami azt jelenti, hogy nem írtam semmit sem az elmúlt héten. Jó, most nyakamba szakadt egy csomó meló és azok után szaladgáltam, meg befejeztem a fordítást, úgyhogy most megy a maga útján a dolog tovább – szakmai lektor, nyelvi lektor, tördelő, nyomda aztán valamikor ősszel lesz egy új magyar nyelvű Scott Kelby könyv nektek olvasni. (Kommentben lehet találgatni, hogy melyik:-)

Akkor most a tumblr-ről néhány saját gondolat. Arra, amire nekem kell – képeket elrakosgatni, rövid megjegyzésekkel – tökéletes. Van a böngészőbe szerelhető egyszerű gomb amire csak rákattint az ember, kitölti a formot és kész is van a post. Tíz másodperc, zseniális.

Van azonban egy fontos dolog amire rájöttem a tumblr-rel kapcsolatban. Mégpedig, hogy nem szabad foglalkozni azzal, hogy hányadik magyar vagy meg hány pontod van, mert rossz irányba visz. (Azoknak akik nem tudják, a tumblr-en pontokat lehet kapni arra, ha valaki bejelölte a bejegyzésedet jónak, vagy esetleg megjelenítette a saját blogján is, stb. és ezek alapján megmutatja, hogy mondjuk Magyarországon a világban hányadik vagy.) Vannak olyan emberek, akiket ez hajt, őket viszonylag rövid ideig követtem és innen üzenem, hogy tessék lefotózni a nemi szerveket egy vonalzó mellet és abból egyszerűbben kiderül, hogy kinek nagyobb…

Ezen felül azt vettem észre, hogy van néhány ember, akinek az ízlése közel áll az enyémhez, ezeket követem, de nem követek olyanokat akik nagyon népszerűek, mert rengeteg zajt (ismétlést a reblogok miatt, szar képet, hülyeségeket) kell átnéznem. Az ilyenek, ha többé kevésbé értelmes tartalmat szolgáltatnak, mennek a feed olvasóba. Most 9 embert követek, mind magyar és mind viszonylag jó képeket oszt meg és főleg képeket. Ez sokkal jobb mindha magamnak kellene mindet megkeresni, ráadásul ezekről eszembe jutnak dolgok amiket meg én osztok meg velük – hiszen a legtöbbjük viszont követ engem.

És most jöjjön a múlt hét felfedezetteje (számomra) – napfalevel:

A többit a – mint az pl. unikumos pulyka recepjét – megtalálod a tumblr-en.

Baráth Gábor
Baráth Gábor

Fotós, szakíró és fordító.

Szerzője többek között az Adobe Photoshop Lightroom, a GIMP könyv és a Furmányos fotós könyv, c. könyveknek, fordítója a következő Scott Kelby műveknek: Photoshop digitális fotósoknak - Új verzió,
Világítsd be! Fotózd le! Retusáld!,
A digitális fotós könyv 5.,
A digitális fotós könyv - Best of
és a
Vakuskönyv fotósoknak.

Articles: 1381