Analóg hatású digitális fénykép – tesztecske

Scott Kelby Digitális fotós könyvének 5. részében (jól állunk, úgyhogy ha minden jól megy szeptember végén már kapható lesz) állandóan a Nic Collectiont emlegeti (ez az a plugin gyűjtemény amit szőröstül bőröstül felvásárolt Google). Ebben van egy Silver Efex Pro nevü plugin ami digitális képből képes analóg hatásút készíteni.

Ezen felül a napokban ingyenesen letölthető volt a DxO FilmPack 3, ami nagyon hasonló dologra való ezért gondoltam gyorsan megnézem, melyik hogyan teljesít, összehasonlítva a Gimp G’MIC plugingyűjteményében található film emulációkkal.

Mindenhol alapértékekkel konvertáltam Tri-X 400-ra, kivéve a Gimpben, mert ott még külön szemcsézettséget is kellett hozzáadni. A szemcsézettségnél szintén alapértékekkel dolgoztam, de csak a fényesség csatornán.

Akkor itt jönnek sorban a versenyzők és mindenki ítélje meg maga, hogy melyik tetszik a legjobban. (Kattintásra megnézheted a teljes méretű fotót).

DxO FilmPack 3

ophills0001_DxOFP

Silver Efex Pro

ophills0001_SE

GIMP

ophills0001_Gimp

Fotonlog Lightroom Preset

untitled0001

Capture One Style

IMG_8196-co

egjegyzés

[…] után ingyen letöltheted a cég honlapjáról. A hatás ugyan nem tökéletes (vannak a filmeket jobban utánzó szoftverek is a piacon), de ha nem akarsz külső programot használni, csak a Lightroomot, akkor érdemes […]

[…] VSCO FILM® 00 – Ingyenes Lightroom presetek | Fotonlog – Analóg hatású digitális fénykép – tesztecske […]

[…] felel meg a Lightroom presetjének), hogy a jó öreg TRI-X mindig kéznél legyen. Az eredményt betettem a többi közé […]