Araki a Mai Manóban

Nobuyoshi Araki a fotóművészet érdekes figurája. Igazán japán, amitől az európai embernek kissé nehéz befogadni. Mi azért megpróbáltuk.

Nobuyoshi Araki a fotóművészet érdekes figurája. Igazán japán, amitől az európai embernek kissé nehéz befogadni. Mi azért megpróbáltuk.

Először is, úgy látszik, hogy a falra felszögezett másolatok világát éljük, de úgy tűnik, lehet ezt ízlésesebben is tálalni, mint ahogy azt a műcsarnokban csinálják. Szerencsére a kiállítást nem ez határozta meg, hanem a fotók. Nagyon sok fotó.

Annyira sok, hogy volt olyan terem ahol ezernél is több volt. Innét a legtöbb látogató fülét farkát behúzva menekült, pedig van mit nézegetni. 11 nagy keretben egyesével 99 polaroid.

Ezen kívül a többi teremben is láthatsz rengeteg fotót a művész különböző időszakaiból, komolyakat és vicceseket, az európai ember számára könnyen befogadhatóakat és olyanokat is amiről tudod, hogy ismerni kell hozzá a japán ember gondolkodásmódját.

Összegezve, mindenkinek ajánlom aki elég nyitott egy csomó meztelen nő, gyík, virág és műanyag baba befogadásához. A kiállítás anyagából a Mai Manó ház blogján találtok kedvcsinálót.

Baráth Gábor
Baráth Gábor

Fotós, szakíró és fordító.

Szerzője többek között az Adobe Photoshop Lightroom, a GIMP könyv és a Furmányos fotós könyv, c. könyveknek, fordítója a következő Scott Kelby műveknek: Photoshop digitális fotósoknak - Új verzió,
Világítsd be! Fotózd le! Retusáld!,
A digitális fotós könyv 5.,
A digitális fotós könyv - Best of
és a
Vakuskönyv fotósoknak.

Articles: 1390