Artbázis – Lightroom workshopok

A múlt hét végén beszélgettünk Telek Balázzsal és abban maradtunk, hogy januárban az Artbázison indítunk egy alap Lightroom workshopot. A tanfolyamon megmutatok mindent amit a Lightroomról tudni érdemes:

1 . nap
Rövid bevezető után szót ejtünk a felhasználói felületről, a legfontosabb alapbeállításokról. Megtudhatjuk mik azok katalógusok és modulok. Megismerkedünk a munkafolyamat első lépésével az importálással és megtudhatjuk, milyen alap metaadatokat és hogyan érdemes beállítanunk. Megtudhatjuk, hogyan érdemes fotóinkat rendszerezni, ahhoz hogy később meg is találjuk őket.

A munkafolyamat második részének megismerését tájképek kidolgozásával kezdjük. Megismerkedünk a hisztogrammal és annak használatával, a vágás és élesítés technikáival, a zajszűrés lehetőségeivel és néhány tájképek kidolgozásakor fontos hatással.

2. nap
A munkafolyamat második részének megismerését porték kidolgozásával folytatjuk. Megismerkedünk a fehéregyensúly beállításának lehetőségeivel, a bőrhibák eltüntetésével és pár egyszerű, de hatásos portré retusálási eljárással, majd a kidolgozást fekete fehér képek készítésével fejezzük be.

A munkafolyamat a utolsó lépését, fotóink bemutatását nézzük végig. Szó esik majd a színkezelés fontosságáról és készítünk weboldalra valamint e-mailre optimalizált fotót és megnézzük milyen lehetőségeink vannak a fotóink kinyomtatására.

Tervezünk még haladó workshopot is azoknak akik tudják, hogy a csúszkák mit csinálnak, de szeretnék a Lightroom lehetőségeit maximálisan kihasználni a napi munkában. A részletek és időpontok napokon belül kiderülnek. Nézd az artbázis weboldalát.

Nem dicsekvésképp mondom, de kaptam Balázstól egy dedikált albumot is, amit ez úton ajánlok mindenki szíves figyelmébe. Nagyon szép kiállítású album és persze nagyszerű lyukkamerás fotók láthatók benne.

untitled0001

 

 

Default image
Baráth Gábor
Fotós informatikai szakíró és fordító. Szerzője többek között az Adobe Photoshop Lightroom, a GIMP könyv és a Furmányos fotós könyv, c. könyveknek, fordítója a következő Scott Kelby műveknek: Photoshop digitális fotósoknak - Új verzió, Világítsd be! Fotózd le! Retusáld!, A digitális fotós könyv 5., A digitális fotós könyv - Best of és a Vakuskönyv fotósoknak.
Articles: 1349
%d bloggers like this: