Az utca legjobb kiállítása

Van egy utcában három húsbolt. Az első tulajdonosa kiírja az ajtóra, hogy AZ ORSZÁG LEGJOBB HENTESE. A második kénytelen nagyobbat mondani és kiírja: A VILÁG LEGJOBB HENTESE. A harmadik csak szerényen annyit: AZ UTCA LEGJOBB HENTESE.

Nehéz objektíven nyilatkozni egy olyan dologról, amihez érzelmileg is sok köze van az embernek, de … egye fene nem is fogok. A szombaton megnyílt a FotóFalu univerzuma – az első 15 év című kiállítás sok szempontból is megéri, hogy elmenj megnézni.

Először is majdnem száz tehetséges ember alkotása 15 évre visszamenőleg hordoz némi potenciált. Csak végignézni őket a válogatás előkészítéséhez 3 napig tartott. De a lényeg, hogy végül Csizek Gabi segítségével sikerült ebből a rengeteg különféle stílusú műből egy egységes anyagot a falra tenni.

Másodszor is kint vannak a cuccaink. Egy nagyon kis receptkönyv – végre tényleg könyv formában – (Dallos Emese és Németh Kriszta műve) meg a dobozkáimból pár.

De vannak egyéb művészektől is fontos alkotások: egy kamera reluxa Gábor Enikőtől, lyukkamerás fotók Telek Balázstól, Gerhes Gábor pár megrendezett fotója és Kerekes Gábor, Varga Tamás fényképei és még sok másik nagyszerű alkotó műve.

Ezen felül megnézhetsz még egy csomó dokumentarista fotóanyagot, a táborban készült rövidfilmeket sőt még Fisli Éva és Eperjesi Ágnes a faluban készült 2015-ös analóg podcastja is meghallgatható egy kis rózsaszín iPodról.

És ha ez nem lenne elég, készült egy gyönyörű könyv, amiben megtalálható egy bővebb válogatás az elmúlt 15 év műveiből.

Tényleg mindenkinek ajánlom a kiállítást aki szereti a fényképezést, mert itt most egy hónapig megtalálható minden aminek bármilyen köze van a fény segítségével készített műalkotásokhoz. Gondolatébresztőnek és inspirációnak sem utolsó.

Szóval, irány a Fuga!

Baráth Gábor
Baráth Gábor

Fotós, szakíró és fordító.

Szerzője többek között az Adobe Photoshop Lightroom, a GIMP könyv és a Furmányos fotós könyv, c. könyveknek, fordítója a következő Scott Kelby műveknek: Photoshop digitális fotósoknak - Új verzió,
Világítsd be! Fotózd le! Retusáld!,
A digitális fotós könyv 5.,
A digitális fotós könyv - Best of
és a
Vakuskönyv fotósoknak.

Articles: 1390