Balogh Anita

Ma a sorozat folytatásaként Balogh Anita munkáival ismerkedhettek meg. Ő igazi virtuális ismerős, személyesen soha sem találkoztunk csak néhány üzenetet váltottunk az interneten.

Anita középformátumú kamerával filmre dolgozik és a kidolgozást, a nagyításokat – papírra vagy Foma emulzióval bevont üvegre – maga csinálja. Hiszek benne, hogy nem ugyanezeket az erős, magával ragadó fotókat készítené, ha más eszközt választott volna a képek elkészítéséhez. Többek között pont ez a tudatos választás (és persze a hozzá tartozó látásmód) teszi a számomra a többiek közül kiemelkedővé. Az Ő szavaival:

Emberi történetek, tevékenységek, indíttatások, motivációk csupán földrajzi helyek és személyek tekintetében változók. A világ nem ilyen vagy olyan, minden látásmód szubjetumaink révén lehet hiteles.

Az alkalmazott nyersanyagok és technikák alternatívák, asszociációra késztetik a szemlélőt. Úgy vélem a színes fotográfia készen tálal mindent, míg a fekete-fehér esetében a szemlélő ráismer egy élményre, s kiszínezi elmével amit lát. Intenzívebben foglalkozik a látott információk befogadásával. Aki fotográfiát készít csak azzal a céllal teheti, hogy gondolatokat teremtsen .

– Balogh Anita –

 

diptyque1

Untitled-8a

Untitled-39

Untitled-1aa

Untitled-3

Untitled-9a

Untitled-25 (2)

Untitled-33

Untitled-59

Baráth Gábor
Baráth Gábor

Fotós, szakíró és fordító.

Szerzője többek között az Adobe Photoshop Lightroom, a GIMP könyv és a Furmányos fotós könyv, c. könyveknek, fordítója a következő Scott Kelby műveknek: Photoshop digitális fotósoknak - Új verzió,
Világítsd be! Fotózd le! Retusáld!,
A digitális fotós könyv 5.,
A digitális fotós könyv - Best of
és a
Vakuskönyv fotósoknak.

Articles: 1390