Előhívási időzítő szoftver pythonban Nokia telefonokra

Állítólag Ansel Adams nem órát használt a sötétkamrában, hanem metronómot és tök igaza volt, az órát nemigen látod a sötétkamra lámpa fényében. Gondoltam, hogy a modern technika majd nekem is segít és keresek valami megfelelő programot a telefonomra.

A következő szempontokat vettem figyelembe a keresésnél:

  1. lehessen több időzítőt elindítani egymás után (előhívás, stop, fixálás)
  2. Adjon hangjelzést a végén és közben beállítható időközönként (hogy tudjam mikor kell megrázni a hívótankot)
Mivel ilyen szoftvert nem találtam, gondoltam csinálok egyet.

A baj csak az, hogy ahhoz, hogy S60 (Symbian) platformra fejleszteni tudj, kell egy rakat szoftver, el kell olvasni egy csomó leírást, szóval sose lett volna kész, ha nincs a Python. Igaz, hogy így meg nem egyszerű a szoftver telepítése (elötte fel kell rakni a telefonra a python értelmezőt és a shellt) de tíz perc alatt kész volt a program. A scriptet be kell másolni a megfelelő könyvtárba ( Nokia C5 esetén ez: C:Pyhon, E:Python, a többinél jobban teszed, ha utánanézel). Futtatni a python shell elindítása után a Run Script opcióval lehet. Ne ijedj meg a program valóban beszél, így volt a legegyszerűbb megcsinálni :-)

Szóval, ha valaki szintén szeretne egy ilyesmi programot (akár edzéshez vagy jógához is használható), csak töltse le és írja át a saját szájíze szerint.

UPDATE: úgy tűnik, hogy a program nem használható, ha a telefonon közben energiatakarékos üzemmódba áll :-(
%d bloggers like this: